Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü kingroon 3 renkli filamentle baskı alamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan is35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
neptune 3 pro
🔹 Kullanılan Filament
kingron 3 renkli filamenti pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
orca

is35

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
kingroon markasının 3 renkli filamentini denemek için aldım ve giçbir türlü baskı alamıyorum sıcaklık akıs testi yaptım hiçbir sıcaklıkta akışta duzgun baskı vermıyor boşluklu boşluklu oluyor ve çok kırılgan yumuşak bi şey oluşuyor normal pla ile 3 4 marka kullandım hiç boyle bişi yasamadım napmam lazım yardımcı olurmusunuz resim yükleyemedim

kingroon markasının 3 renkli filamentini denemek için aldım ve giçbir türlü baskı alamıyorum sıcaklık akıs testi yaptım hiçbir sıcaklıkta akışta duzgun baskı vermıyor boşluklu boşluklu oluyor ve çok kırılgan yumuşak bi şey oluşuyor normal pla ile 3 4 marka kullandım hiç boyle bişi yasamadım napmam lazım yardımcı olurmusunuz resim yükleyemedim

Filament profili olarak ne kullanıyorsun? Generic mi ? yoksa hali hazır senin kendi PLA profilin mi.

Bununla birlikte Baskı hızını düşürebilirsin, bununla birlikte şimdi net görmediğim için sıcaklığını düşürüp veya yükseltme yaparak test edebilirsin. En son akış oranın 0,98 filansa 1 yapabilirsin. Şimdi Kingroon filament bende var video için almıştım ama henüz kullanmadım. Bu yüzden filamenti tam olarak tanımıyorum, sitesinde mevcut değerler ve ayarlar var mı özel veya ekstra onlara bakmadıysa bir bak istersen.

Bununla birlikte resim ekleyebilirsen tam olarak problemi görmek adına belki biraz daha yardımcı olmaya çalışırız.

sıcaklık akış testini herşeyi yaptım zaten yeni filament kullanırken kalibrosyan testlerinin hepsini yaparım generic kendi profilim yok standart değiştirmeden kullanıyorum bu zamana kadar hiçbir baskıda boyle bişi olmadı resim yüklemeyi deniyorum olmuyor tüklersem daha net olacaktır

sıcaklık akış testini herşeyi yaptım zaten yeni filament kullanırken kalibrosyan testlerinin hepsini yaparım generic kendi profilim yok standart değiştirmeden kullanıyorum bu zamana kadar hiçbir baskıda boyle bişi olmadı resim yüklemeyi deniyorum olmuyor tüklersem daha net olacaktır

Resim yükleme için sağ üstten profil kısmına girip SMS doğrulaması yaptığın zaman hesabın mavi tik gelir daha sonra ekleme yapabilirsiniz.

Şimdi direk filamentte problem vardır demek istemiyorum, işin kolayına kaçmış oluruz lakin bende misal bir sürü marka kullandığımda genel tek profil kullanıyorum ve çok nadir sıcaklık ayarı ile ya oynuyorum ya oynamıyorum. Filamenti ilk açtığınız zaman ambalajı ve vakumlamasında bir problem var mıydı?

IMG_1404.webp

Ekli dosyalar

• IMG_1396.webp
    IMG_1396.webp
    104.8 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_1397.webp
    IMG_1397.webp
    25.4 KB · Görüntüleme: 2
vakum %100 denilebilirdi vakumlama iyiydi baya

vakum %100 denilebilirdi vakumlama iyiydi baya

Bu renkli filamentler başa bela, bugüne kadar 2 tanesinden verim almıştım ben 1- istanbul filament 2- creality

Bu renkli filamentler genelde tekrar atık ve geri dönüşümden yapanlarda genelde nozul içi sıkışma yapıyor kısmen tıkıyor. neyse konumuza gelirsek eğer; sıcaklık kule testini basmadan önce önizlemeden kontrol ediyor musun? sıcaklık değerlerini her bölge için verildiğini. Yani doğrudan indirip modeli baskıya vermiyorsun değil mi? Genelde bunu yapanlar çok var bilmedikleri için aslında hepsini aynı sıcaklıkta basıyor yazıcı.

Bir diğer şey ise; sıcaklık dışında akış kısmında biraz oynama yapmak gerekebilir. Akış Oranını 1 yapabiliriz 0,9 veya 98 ise

1748141240318.webp

Ayrıca Ekstruder ayarında bu değerler farklı ise birde bu şekilde dene.

1748141207976.webp

son olarak dış duvar hızın kaç bilmiyorum ama test etmek için 90 mm/s yapıp dene 90 üstüne çıkma

1748141313179.webp

Şimdilik bu şekilde Birde kaç derece sıcaklık kullanıyorsun normal profilinde denediğinde. Bunlarda 230 dereceye kadar çıkabilirsin rahatlıkla bilgin olsun.

manuel olarak sıcaklıgını ayarlayıpta denedim zaten akısında sorun var bu kalın bı ınce akıyor dedıgınız gibi tıkıyor heralde akışı arttırayım bırazcık artınız ayarlarıda deneyeyım ama pişman oldum yada markanın kalıtesızlıgımı anlayamadım

baskı hızınıda azalttım daha iyi ılur diye etki etmedi 230 derecede bile basamıyor suan normalde 205 210 derecede kullanıyorum playı genel olarak 1 2 senedir böyle

diğer filament denediğinizde problem olmuyor zaten. O zaman yapılacak şey Kingroon ile iletişime geçip kardeşim bu filament ile ben niye baskı alamıyorum, başka filamentleri deniyorum diyeceksin bakalım ne diyecekler. Ya ince bir ayar söyleyecekler ya yeni filament gönderecekler. Normalde izlemeleri gerek yol bu

bi yazayım ama dönüş olcanı sanmıyorum teşekkürler

bi yazayım ama dönüş olcanı sanmıyorum teşekkürler

Bugün pazar dönüş yapmazlar pazartesi ile yapmaları lazım, yapmıyorlarsa üstünü çiz geç öyle saçma şey olmaz. Sonuç alır veya almazsın mutlaka netice haber ver merak ettim. Birde ilk fırsatta bendeki kingroon deneyeceğim

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri