Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü kıngroon 3 renkli filamenti baskı alamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan is35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin

is35

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
ne yaparsam yapayım baskı alamıyorum sıcaklık denedim akısı artttırdım azalttım hızı ayarladım her ayarı denwsım yapamıyorum şimdi çöp mü oldu fılament ne yapmam lazım

Çözüldü kıngroon 3 renkli filamenti baskı alamıyorum

hocam akısı 0.99 yaptım dereceyi 235 yaptım fuzel baskı almaya basladım ilginiz için teşekkürler sızın ayarlar işime baya yaradı
yazıcınız nedir ve daha önce bu marka filament kullandınız mı ?

diğer marka filamentlerde sorun yaşamıyorsanız, sorun filament özelindedir. filamentiniz tahminimce 3 renkli dediğiniz için pla'dır.
yazıcınızın tablasının filamenti tuttuğuna eminseniz yani yapışma sorununuz yoksa filament için "k faktörü" kalibrasyonu ve "flow rate" (akış oranı) kalibrasyonu yapabilirsiniz, sıcaklık olarak üreticinin verdiği nozzle sıcaklık aralığında ortanın ufak altında kalmak çoğu zaman işe yarıyor.

elego 3 pro akıs ayarı yaptım her sıcaklıkta farklı pla 3 renklı kıngroonun filamantını basamıyorum sadece suan geri 2 senedir aktif kullandıgım yazıcı kendi belirttiği sıcaklık ayarlarında imkanı yok basmıyor 250 260 larda bile duzgun akıs alamıyorum

ilginç bir durum. filamenti kutusundan çıkartırken vakumlu poşetinde bir sorun var mıydı ? nemlenmiş olabilir, malum havalarda sıcak çünkü.

Kingroon video için almıştım 1 kg bitirdiydim. Aşağıdaki profil ayarlarını dener misin? Eğer yazıcında bir problem yok ise baskı alabilmen gerek. Eğer yine sorun olursa problem hotend veya nozul. Büyük ihtimal nozuldandır, elego sürekli nozul yediği için aslında normal bir durum. Profil ayarın Porima yazdığına aldanma direk kullan.

bu ayarlarla denıyeyim ama 250 derecede bile akıs çok zor veriyordu olmassa bi sokup operasyon yapacam bekli bi parçası fln bozulmustur

bu ayarlarla denıyeyim ama 250 derecede bile akıs çok zor veriyordu olmassa bi sokup operasyon yapacam bekli bi parçası fln bozulmustur

bazen PLA filamentlerde derece yükseltmen tam tersi etki yapar, fazla sıcaklıktan dolayı filament nozul içerisinde şişer ve tıkanma yapar. Hatta benim verdiğim ayarda 230 derece ya, onu 225 bile hatta 220 kadar düşürüp test yapabilirsin.

aıcaklık testı yaptım 190 200 205 210 da aıcaklık kulesı kalitesi berbat denecek seviyedeydi

07e8c428-9353-4e73-aa67-d3669850b2d8.webp

Ekli dosyalar

• 1ee089f8-930d-4509-89e1-4ca66d0d9298.webp
    1ee089f8-930d-4509-89e1-4ca66d0d9298.webp
    35.9 KB · Görüntüleme: 4
  • d7975bb5-996e-4a91-b922-4b110b88884d.webp
    d7975bb5-996e-4a91-b922-4b110b88884d.webp
    92.9 KB · Görüntüleme: 4
hocam sizin ayarları yaptım nerdeyse aynıymıs ztn ufak bi kaç bişi değiştirdim ayarlarda suan boyle baskı aldım sizin ayarlarla akışımı arttırmam gerek

hocam sizin ayarları yaptım nerdeyse aynıymıs ztn ufak bi kaç bişi değiştirdim ayarlarda suan boyle baskı aldım sizin ayarlarla akışımı arttırmam gerek

tamam ortaya ürün çıkmış, ipliklenme var dereceyi kaç ayarladın bilmiyorum ama ufak dereceyi düşür hatta dış duvar hızın çok düşük ise onu yükselt.

deneyeceğim dedeijlerinizi tektek lakin boşluklar var aynı katmanda dedikleriniz le düzelirmi o birde bıraz kırılgan normal baskıya göre

bambu makinamda baskı aldım sorunsuz cıktı stl bir sorun yok hocam elegoda boyle cıktı neptune3 proda

IMG_1501.webp

Ekli dosyalar

• IMG_1500.webp
    IMG_1500.webp
    67.2 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_1499.webp
    IMG_1499.webp
    48.5 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_1498.webp
    IMG_1498.webp
    84.9 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_1497.webp
    IMG_1497.webp
    59.2 KB · Görüntüleme: 1

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri