Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü katman izleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan batuhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
p1s
🔹 Kullanılan Filament
pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

batuhan

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Hocam merhablar programda pürüzsüz olan figür baskıdan sonra yan çizgisel çıkıntılarla karşılaştım. Katman yüksekliği dediğiniz gibi 1.5 yaptım katmanlar arasındaki mesafe çok güzel oldu ama sadece yan çizgi çıkıntıları mevcut. Nasıl düzeltebilirim?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-06-30 at 15.49.38.webp
    WhatsApp Image 2025-06-30 at 15.49.38.webp
    49.9 KB · Görüntüleme: 5
  • WhatsApp Image 2025-06-30 at 15.49.47.webp
    WhatsApp Image 2025-06-30 at 15.49.47.webp
    58.1 KB · Görüntüleme: 5
  • WhatsApp Image 2025-06-30 at 17.28.22.webp
    WhatsApp Image 2025-06-30 at 17.28.22.webp
    52.6 KB · Görüntüleme: 5

Çözüldü katman izleri

öbür konuya cevap verdim, buna ek olarak doğrusu bana kalırsa bölge bir destek açısı için normal. Bu yüzden her zaman söylüyoruz figür için FDM yazıcı uygun değil diye. Bunun için yine yapmak isteyenler ekstra zımpara ve astar uygulaması yaparak bu işlemleri devam ettiriyor.
Konu acılmısken @HakaN abı bazı modeller cıllop gıbı cıkıyor bazılarıda bu sekılde olabılıyor bunun bır sebebı var ama bende tam aşabılmıs degılım

@batuhan Katman yukselıgını minimum tutarak daha az belirgin yapabilirsiniz öylede deneyiniz her zaman tam çözüm olmayabilir
figür ile destek arasında cok iz cıkıyor sizin videodaki destek ayarları ile basmıştım başka ne yapmam lazım

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-06-30 at 17.30.54.webp
    WhatsApp Image 2025-06-30 at 17.30.54.webp
    39.8 KB · Görüntüleme: 3
öbür konuya cevap verdim, buna ek olarak doğrusu bana kalırsa bölge bir destek açısı için normal. Bu yüzden her zaman söylüyoruz figür için FDM yazıcı uygun değil diye. Bunun için yine yapmak isteyenler ekstra zımpara ve astar uygulaması yaparak bu işlemleri devam ettiriyor.

Konu acılmısken @HakaN abı bazı modeller cıllop gıbı cıkıyor bazılarıda bu sekılde olabılıyor bunun bır sebebı var ama bende tam aşabılmıs degılım

@batuhan Katman yukselıgını minimum tutarak daha az belirgin yapabilirsiniz öylede deneyiniz her zaman tam çözüm olmayabilir

Çözüm

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri