Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İpliklenme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Earda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lan
🔹 Kullanılan Filament
Pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bamabu studio

Earda

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
4
image.webpne yapmam gerkiyo böyle
Bir baskıyı daha önce almıştım hiç böyle bir şey yapmamıştı bir tane nesneyi hiç yazdırmıyor ve o nesne yerine bir sürü iplik çıkarıyor nasıl çözebilirim lütfen yardım edin

Çözüldü İpliklenme

Bu ipliklenme değil aslında baskı esnasında katmanın yapışmamasından kaynaklı.

Olur çoklu baskı alırken söylediğiniz gibi 1 tanesinde baskı problemi olursa baskıyı komple durdurmayın. Mobil uygulamada Bambu Handy girin, oradan SKİP özelliği var, oradan problemli modeli bulup okeylerseniz baskı o modeli görmeden diğerlerine devam edecek.

Şimdi konuya gelirsek; bu çok yaşanan bir durum, daha önce sorun yoktu aynı model aynı ayarlar şimdi niye olmuyor. Bu durum herkesin başına geliyor, bazen neden aramamak lazım. Öncelikle baskı öncesi Tabla kalibrasyonu aktif etmediyseniz aktif ediniz. Bununla birlikte dış duvar hızını eğer çok yüksek ise bir tık düşürebilirsiniz. Son olarak ilk katman genişliğiniz 0,42mm veya 0,45mm ise 0,5mm...
Bu ipliklenme değil aslında baskı esnasında katmanın yapışmamasından kaynaklı.

Olur çoklu baskı alırken söylediğiniz gibi 1 tanesinde baskı problemi olursa baskıyı komple durdurmayın. Mobil uygulamada Bambu Handy girin, oradan SKİP özelliği var, oradan problemli modeli bulup okeylerseniz baskı o modeli görmeden diğerlerine devam edecek.

Şimdi konuya gelirsek; bu çok yaşanan bir durum, daha önce sorun yoktu aynı model aynı ayarlar şimdi niye olmuyor. Bu durum herkesin başına geliyor, bazen neden aramamak lazım. Öncelikle baskı öncesi Tabla kalibrasyonu aktif etmediyseniz aktif ediniz. Bununla birlikte dış duvar hızını eğer çok yüksek ise bir tık düşürebilirsiniz. Son olarak ilk katman genişliğiniz 0,42mm veya 0,45mm ise 0,5mm yapabilirsiniz.

Benim şimdilik aktaracaklarım bu şekilde.

Çözüm
Geri