Selamlar öncelikle hoş geldin diyelim.
Başta yapman gereken ayar yok, kurulum kısmında Bambu otomatik kendisi yapmakta. Bununla ilgili videom var izlemediyse izleyebilirsin.
Filament konusunda; Bu konuda açık sözlüyüm ne yaptığımı saklamam söylerim. Uzun süre Porima kullandım yerli filament üreticilerinde. +20 üzerinde üretici var yerli. Sayı çok fazla ama kalite 1,2 tane ya var ya yok. Global markaları tercih edemiyorduk fiyatlardan dolayı. Bunlardan bir tanesin eSun filament bunlardan bir tanesi. Fiyat konusunu geçtim devamlılık stok problemli oluyor.
Son dönemde artık PolymakerınPanchroma filamentlerine geçtim. Fiyat olarak çok yüksek "idi" artık kampanyalar vs dengelendi. Uğraştırmayan kaliteli global bir marka. Renk seçeneğin sınırsız neredeyse. Ayrıca profil ayarları hazır dilimleme programında mevcut. Filamentdepom.com satın alabilirsin.
Bunun dışında tercih ettiğin markalarda profil ayarı hazır olarak yoksa dilimleme programında ortalama bir değer kendin vereceksin Generic PLA seçip. Bu konuyla ilgili genel markalarda %90 çalışan bir profil ayarı kendim hazırladım, PLA, ABS, ASA vs vs türler için. Bu profil ayarlarına ulaşabileceğin kategoriyi ekliyorum ihtiyaçın olana bakabilirsin.
Filament Profil Ayarları
Ekstra olarak Filamentlerde duruma göre sıcaklık ayarı ile oynarsın ama genel bu profil ayarları iş görüyor.
Bunun dışında A1 Combo için ek modifiye olayı var, senin işini kolaylaştıracak. Bunun için yine yakın zamanda bir video çektim onuda ekliyorum uygun zamanda izleyebilirsin.
Tasarım konusuna gelirsek; burada bilgin varsa ihtiyaçını karşılarsın (çizim yetenğin program kullanım) yok ise bizim gibi el mahkum kullanacağın siteler şu şekilde;
aslında bu site bize yetiyor, istediğin aradığın ne varsa buluyorsun genelde. Buraya tasarımı yapıp ayarları paylaşılıyor. Buradan istediğin model ne ise direk dilimleme programına gönderiyorsun. Ek olarak Makerworld genel anlattığım bir video var, onuda ekliyorum

bende ne varsa videosunu çekmişim maşallah bana
Yine ufak tefek çizimler yapmayı öğrenmek istiyorum dersen tarayıcı üzerinden ücretsiz olan basit işler yapabileceğin (öğrenirsen sınırı yok) bir site var.
Tinkercad Bununla ilgili çok fazla ücretsiz Türkçe eğitim videoları var. Biraz vakit ayırdığın takdirde faydalı olabilir.
Genel sektör ile ilgili yeni ve bilgin olmadığı için zamanla kullana kullana, problem yaşaya yaşaya öğreneceksin. Öncelikle dilimleme programını tanıman gerek, oldukça basit kolay sadece öğrenmen yeterli. Yine bununla ilgili bir videom var ekliyorum

Biraz uzun lakin faydalı.
yine desteğe ihtiyaçın olursa önceki açılmış çözdüğümüz konulara bakabilir yok ise yenisini açıp detaylı buradan bizimle paylaşabilirsin.