Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular HYPER CCF Filament

eyuphanakd

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
6
Bambu P1 S modelini kullanıyorum kendi orijinal flameninde sorun yok çok güzel baskı alıyorum lakin bu yeni aldığım Flament hyper ccf markalı olan bazen ilk baskıda yapıştırmıyor bazen yarısında parçayı kaldırıp atıyor bir tavsiyeniz var mı

Ekli dosyalar

• 02a0682a-e296-4fe3-997f-42cfa8b178e7.webp
    02a0682a-e296-4fe3-997f-42cfa8b178e7.webp
    102.2 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_6883.webp
    IMG_6883.webp
    30.7 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_6884.webp
    IMG_6884.webp
    25.4 KB · Görüntüleme: 8
hocam merhabalar
ilk katmanda hızı düşürüp sıcaklığı arttırın ve fan açmayın ekstradan da tabla yapıştırıcı spreyler var parfüm gibi onları kullanabilirsiniz
ek olarak da alt katmanı biraz daha kalın yapıp z ofseti yüzdde bir veya iki daha aşşağı çekip deneyin
son olarak da raft ve birim ekleyin

bunları yaptığınız halde hala kopma yapışmama paröalanma gibi sorunlar oluyorsa flament bayatlamış olabilir ona göre çözüm üretelim

Hocam parfüm falan sıkıyım da Z ofsetine nasıl daha alla çekin derken nerden yapılıyor detaylı yardımcı olur musunuz ? eyuphanakd instagram adresim yardımcı olursan sevinirim

Bu durum bir çok sebepten ola bilir ancak ilk allıma gelenleri yazmak istedim. Bende aynı cihazdan kullanıyorum genelde yapışma sorunu yaşıyorum ama ilk sebep zemin sıcaklığı, bu cihazda 55 derece profil ayarları bu sebepten bazı filamentlee bu derecede değilde 65 derece zeminde sorunsuz yapışıyor. 2. yaşadığım sorun ve çözümü şu, her ne kadar tabla temiz görünsede gözle görünmeyen kalıntılar oluyor bunlarda yqpışma sorununa sebep oluyor. Bu noktada ilk seçenek tablayı yumuşak ve kazıma yapmayan sünger ve sabun ile yıkayıp fiber yada cam bezi ile silip hiç temas etmeden yazıcıya yerleştirmek (üst yüzeye) bunun dışında yapıştırıcı yüksek hızlarda bana göre olmazsa olmaz kafam rahat oluyor ve yapıştırıcıların en sevdiğim özelliği sıcakken iyi yapıştığı gibi soğuyunca tamamen zeminden ayrılma kolaylığı. Patça kopartma kısmına gelincede bunu bir tık daha sıcaklık yani nozzle sıcaklığı ile çöze bilirsin belki katmanlar iyi yapışmıyor ola bilir kullanılan filamente göre konuşuyorum. Daha önce kullandığım bir ürün değil ama bir ihtimalde bu. P1s tarzı z eksenin aşağı yukarı hareketli makinelerdede şöyle bir durum daha var ki bu tek başına her aoruna yol aça biliyor. Tablanın altında 3 adet el ile çevrilebilen vida var ön sağ sol arkada ortada yerleri. Eğer z aşırı ayarsız ise kalibrasyonda yeterli olmuyor. Bu işlemi el ile ayarlamak gerekiyor ve bu şekilde sorunsuz baskılar alabilirsin diye düşünüyorum. Bu işlem için internette p1S manuel z offset gibi aratırsan video bulursun rahatlıkla.

Çok teşekkür ederim bende ondan şüphenelerek tablanın soluna bastırdım tabla sıcaklığı 65 yaptım ortada merkezinde bastırdığım ve yapışmayan tabla ya 65 dereceden dolayı yapıştı yada orası dediğiniz gibi pis kaldı sanırım normal sabunlu suylamı siliyim yoksa bi ilaç tarzı birşeyi varmı ? z dediğinizede yt bakarım yapmaya çalırım anladığım kadarıyla hızlı bastırmıyorsunuz sorun çıkarmıyor diyorsunuz. ALLAH razı olsun

Ekli dosyalar

• IMG_6992.webp
    IMG_6992.webp
    32.1 KB · Görüntüleme: 4
Çok teşekkür ederim bende ondan şüphenelerek tablanın soluna bastırdım tabla sıcaklığı 65 yaptım ortada merkezinde bastırdığım ve yapışmayan tabla ya 65 dereceden dolayı yapıştı yada orası dediğiniz gibi pis kaldı sanırım normal sabunlu suylamı siliyim yoksa bi ilaç tarzı birşeyi varmı ? z dediğinizede yt bakarım yapmaya çalırım anladığım kadarıyla hızlı bastırmıyorsunuz sorun çıkarmıyor diyorsunuz. ALLAH razı olsun

aşağıya eklediğim videonun 10 dakikasından sonrasını izleyin tabla yıkama kısmı için

Konudan ayrı ama filamentlerle ilgili;

Yeni bir filament aldığınız zaman veya marka tercihi yaptığınızda genel olarak firmanın whatsapp desteğinden aldığınız filament ile ilgili özel bir baskı ayarının olup olmadığını öğrenmeniz size fayda sağlayacaktır. Piyasada çok fazla üretici var ve hepsinin kalitesi aynı değil (üzülerek çoğu üreticilerin kalitesi çok kötü) Bu kaliteli üretimin orta seviyede olmasından dolayı yazıcılarınızda generic filament baskı ayarlarını kullandığnıız zaman problem olabiliyor.

Bu yüzden 1200₺ satılan xxx markası varken, aynı ürün xxx markasında 600₺ olmasının nedeni marka isminden dolayı değil, kalitesinden dolayı. Yine yerli filament üreticilerin en büyük kusurları; ürettikleri filamentler için net bir baskı ayarı veremiyor olmaları. Generic ayarları kullanın geçin veya kendine göre doğru ayarları tespit edin diye geçiştiriyorlar. Bu gerçekten üzücü bir durum, günümüz şartlar Bambu, eSun veya veya Polymaker filamentlerini satın aldığınız zaman doğrudan dilimleme programında bu üreticilerin profil ayarları olduğu gibi, olmasa bile kendi resmi sitelerinden her filamentin özel profil ayarlarının dosyaları hazır olarak yer alıyor.

Konudan ayrı ama filamentlerle ilgili;

Yeni bir filament aldığınız zaman veya marka tercihi yaptığınızda genel olarak firmanın whatsapp desteğinden aldığınız filament ile ilgili özel bir baskı ayarının olup olmadığını öğrenmeniz size fayda sağlayacaktır. Piyasada çok fazla üretici var ve hepsinin kalitesi aynı değil (üzülerek çoğu üreticilerin kalitesi çok kötü) Bu kaliteli üretimin orta seviyede olmasından dolayı yazıcılarınızda generic filament baskı ayarlarını kullandığnıız zaman problem olabiliyor.

Bu yüzden 1200₺ satılan xxx markası varken, aynı ürün xxx markasında 600₺ olmasının nedeni marka isminden dolayı değil, kalitesinden dolayı. Yine yerli filament üreticilerin en büyük kusurları; ürettikleri filamentler için net bir baskı ayarı veremiyor olmaları. Generic ayarları kullanın geçin veya kendine göre doğru ayarları tespit edin diye geçiştiriyorlar. Bu gerçekten üzücü bir durum, günümüz şartlar Bambu, eSun veya veya Polymaker filamentlerini satın aldığınız zaman doğrudan dilimleme programında bu üreticilerin profil ayarları olduğu gibi, olmasa bile kendi resmi sitelerinden her filamentin özel profil ayarlarının dosyaları hazır olarak yer alıyor.
bu markayı kullanan arkadaşlarım var sorun olmadı dediler benim makinenin mi bir sıkıntısı var acaba ? diyeceğim bambunun kendi filament sorunsuz basarken bu filamaneti basmaması bilmiyorum iletişime geçtim söylediği şeyleri yaptım değişen bir sey yok

Öncelikle parfüm sıktım gene kaldırdı. Sonra Sıcaklık 65 yaptım sorunsuz basıyor demişti arkadaşın birisi kaldırıyor anlamadım filament firması bambudan Generic pla high speed seçiyorsun 65 tabla sıcaklığı yapıyorsun sorun olmuyor dedi ve yaklaşık 20 baskı başlattım hepsi hüsran,Z mesafelerinin vidalarını tekrar sıktım eşit bi sekılde (0.10-0.15) olarak yaptım sıfırladım. Kalibre ettim yok olmadı Son olarak simdi tablayı sabunla yıkadım birazdan tekrar deneceğim. Başka bir önerisi olan varsa sevinirim fotoğraf koyuyorum ilk katmanı atıyor 3-4 tanesine örnek 7-8 tane bas diyorum geri kalan ağzına doluyor öbürlerinde çöp ediyor.

Ekli dosyalar

• IMG_7011.webp
    IMG_7011.webp
    47.4 KB · Görüntüleme: 5
  • 181960FD-428B-4E18-AAD2-EDBF58979CFE.webp
    181960FD-428B-4E18-AAD2-EDBF58979CFE.webp
    54.8 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_7010.webp
    IMG_7010.webp
    39.6 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_7013.webp
    IMG_7013.webp
    116.6 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_7012.webp
    IMG_7012.webp
    48.9 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_7015.webp
    IMG_7015.webp
    177.9 KB · Görüntüleme: 4
Öncelikle parfüm sıktım gene kaldırdı. Sonra Sıcaklık 65 yaptım sorunsuz basıyor demişti arkadaşın birisi kaldırıyor anlamadım filament firması bambudan Generic pla high speed seçiyorsun 65 tabla sıcaklığı yapıyorsun sorun olmuyor dedi ve yaklaşık 20 baskı başlattım hepsi hüsran,Z mesafelerinin vidalarını tekrar sıktım eşit bi sekılde (0.10-0.15) olarak yaptım sıfırladım. Kalibre ettim yok olmadı Son olarak simdi tablayı sabunla yıkadım birazdan tekrar deneceğim. Başka bir önerisi olan varsa sevinirim fotoğraf koyuyorum ilk katmanı atıyor 3-4 tanesine örnek 7-8 tane bas diyorum geri kalan ağzına doluyor öbürlerinde çöp ediyor.
Söylediğin ayarları değiştirmr 65 derece olsun tablan. İlk katman hızını 50 yap sana zahmet, diğer hızlarıda dış duvar 120 iç duvar 120, dolgu ve diğer tümünü 150 olarak denermisin. Sanırım bu filament hyper gibi davranmıyor. Sorunun tamamen yapışma sorunu. nozzle sıcaklığınıda 230 a çek bence sorun kalmayacak.

Söylediğin ayarları değiştirmr 65 derece olsun tablan. İlk katman hızını 50 yap sana zahmet, diğer hızlarıda dış duvar 120 iç duvar 120, dolgu ve diğer tümünü 150 olarak denermisin. Sanırım bu filament hyper gibi davranmıyor. Sorunun tamamen yapışma sorunu. nozzle sıcaklığınıda 230 a çek bence sorun kalmayacak.
Tamamdır
Tamamdır, şuan farklı bi flament deniyorum bu bitsin dediğiniz ayarlarda tekrar deniycem o flamenti çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_7043.webp
    IMG_7043.webp
    33.4 KB · Görüntüleme: 3
Geri