Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hepsiburada komisyon oranları hakkında

mustafakaşık

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
2
Şimdi 3d yazıcı ile bastığım modeller var bunları hepsiburada satışa açmak istiyorum komisyon oranı %28 göstermekte. Şimdi fiyat belirlemesi yaparken komisyonları dahil ediyorum ama anlamadığım şey şu.

muadil ürünlere bakıyorum adam çok düşük fiyatlara satıyor. Sattığı fiyat üzerinden hesap yapıyorum, komisyon kargo vs yani ürün bedavaya gelse bile o fiyatlara satıp kar elde etmesi imkansız. Bu satıcılar nasıl bu fiyatlara satıyor?

Örnek 150 TL satıyor komisyon kargo vs zaten 150 TL fazla tutuyor :) bu adam zararına satıyor olamaz. @HakaN hocam özellikle sizin cevabınızı merak ediyorum siz yıllardır kullanıyorsunuz pazar yerlerini, gerçekten nasıl oluyor bu

Şimdi orada çok farklı olaylar var ama kısa özet yapmam gerekirse şu şekilde;

%28 komisyon üzerinden gidelim. Fiyatını normalde 200 TL yazmak yerine 300 TL yazılıyor. Aradan 30 gün geçtikten sonra o ürüne ufak etkileşim olduğunda sistem sana otomatik teklif öneriyor.

Örnek; 300 TL yerine fiyatı 200 TL düşük komisyonun %2,5 olsun gibi. Bu şekilde komisyon indirimi ile o fiyatlara düşürülüyor. Ayrıca Barem altı diye bir kavram var tam rakamı hatırlamıyorum ama 200 TL altı olursa kargo 73 TL yerine 50 küsür lira gibi oradan da ek kargo indirimi ile bu fiyatlar yapılıyor.

Tabi fatura kesen var kesmeyen var o kısma girmiyorum :) ama genel özet bu şekilde.

Örnek bir teklif. Genel mantık bu şekilde. Bu sistem diğer platformlar içinde geçerli. Bazıları adet üzerinden yani sürümden adet başı 10 TL kar koysa bile satıp geçiyorlar.

1755100683034.webp

Geri