Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü filement çıkmıyor yazdırırken

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali2025
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    n/a
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin

ali2025

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
filement çıkmıyor yazdırırken. ne yapmalıyım? ayarların hepsini doğru girdim.

@ali2025 sana tavsiyem. Hangi yazıcı marka modelini satın aldıysan, onu youtube aratıp kutu açılış başlangıç kurulum vs tüm içeriğe sahip olabileceğin bir sürü video var. Öncelikle bunları izlemen gerekiyor. Bu videoları izledikten sonra girişimde bulun. Evet burası yardım platformu problemlerde evet destek alınabiliyor ama her adımı sürekli buradan destek alman gerçekten mantıksız olur.

Öncelikle neye ihtiyaçın varsa google ile arama yaparsan genelde istediğin içeriği bulabileceksin. Misal filament takma ile ilgili tonla video var. Aynı şekilde kullandığın yazıcın ile ilgili tonla detaylı anlatım videoları var internette.

Nozzul tıkanmış olabilir TPU mu kullanıyorsunuz TPU da uzun baskılarda benım basıma cak gelıyor

çözdüm. yazıcının nozle içinde filament olmayınca çıkmadı. 275 dereceye getirdim. filamenti nozle den çıkacak şekilde filament sürdüm. issue solved.

çözdüm. yazıcının nozle içinde filament olmayınca çıkmadı. 275 dereceye getirdim. filamenti nozle den çıkacak şekilde filament sürdüm. issue solved.
Nozzle ısınmasına vs. gerek yok. Menüden Feeding/UNLOAD secılır filament çıkartılır, ardından yeni filament takılır. Filamentin sonuna kadar gitmesi sağlanır, yani hotende tam olarak hafif ittir. Daha sonra Menüden "Feeding/Load veya Retry" komutu verilir ve yazıcı kullanılmaya başlanır.

Eğer filament değişikliği yapıyorsanız, yeni yüklenen filament ile aynı türdeyse (örneğin hem eski hem yeni filament PLA ise), yeni filamentin akışını görmek zorunda değilsiniz. Ancak baskının ilk aşamalarında hala eski filamentin çıktığını görebilirsiniz. Bu nedenle, yeni filamentin aktığını görmek için Feeding/Load veya Retry tekrarlayabılırsınız

bir de parça boyutuna göre hız ayarlama tablosu olsaydı çok makbule geçerdi

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri