Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Filament dolanması

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
A1 Mini
🔹 Kullanılan Filament
Fark etmiyor
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu studio

brscengiz

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
6
Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın öncelikle :)

1000089741.webp1000089742.webp

A1 mini yazıcım da yaşadığım bu problemi nasıl çözebilirim acaba mantıklı fikirlere açığım :)

Genelde baskı başlattığım da kalibrasyon sırasında ilk kafa hizalama falan yaparken yukarıdan aşağı inerken Filamentte geriye doğru itilmiş oluyor makaradan dışarı düşüyor bu sefer dolanma algılayıp duruyor başladıktan sonra sorun yok ama ilk kafa yukarıdan aşağı inerken bu sorunu yaşıyorum var mı ben gibi muzdarip olan. 😅

Çözüldü Filament dolanması

Şöyle yapabilirsin; Ben Bambu için o şekilde kullanıyorum.

Duvara monte edebileceğim bir model buldum makerworld sitesinde filamenti ona takıyorum cihazın kendi sopasını kullanmıyorum. Bu sadece bir örnek, alternatif çok fazla model seçenekleri var.

Kendin için uygun olan 1 modeli seçerek o şekilde filamenti konumlandırabilirsin (ortama göre nasıl uygun olacaksa)

Hatta bir zamanlar farklı bir model kullanmıştım, 630 bilyeli bir model tasarlayıp filamenti doğrudan üstüne oturduyordum. Daha sonra yere kodum, daha sonra masaya doğrudan monte edeceğim bir tutucu kullandım vs vs derken en son yukarı duvara monte edene geçtim.

Duvara monte edebileceğim bir model buldum makerworld sitesinde filamenti ona takıyorum cihazın kendi sopasını kullanmıyorum. Bu sadece bir örnek, alternatif çok fazla model seçenekleri var.

Kendin için uygun olan 1 modeli seçerek o şekilde filamenti konumlandırabilirsin (ortama göre nasıl uygun olacaksa)

Hatta bir zamanlar farklı bir model kullanmıştım, 630 bilyeli bir model tasarlayıp filamenti doğrudan üstüne oturduyordum. Daha sonra yere kodum, daha sonra masaya doğrudan monte edeceğim bir tutucu kullandım vs vs derken en son yukarı duvara monte edene geçtim.

Çözüm

Örnek varsa alırım hocam en verimli olanı 😂

Örnek varsa alırım hocam en verimli olanı 😂
Makeworld'e "a1 mini filament holder" yazarak modellere bakabilirsiniz zaten hepsi kullanışlı oluyor önemli olan sizin hangisini tercih edeceğiniz. Duvara asmalı mı üstten aparatlı mı yandan mı yere koymalı mı vs. hangisine kafanız yatarsa veya yerinize hangisi uygunsa onu kullanmanız daha iyi olur bence

aynen Holder yaz zaten zevkine göre kullan hepsi iş görür

Geri