Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Figür STL Projem HAK.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pozedion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin

pozedion

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
4
Merhaba.

Bu işte tamamen sıfır bilgiye sahip bir acemiyim. BAMBU LAB P1S Yazıcı sipariş geçtim. Flament basım yapmak istiyorum evden reçine basacak yerim yok ve zararlı buldugum ıcın flament tercih ettim.

Elimde bir figür var bu figüre ait 2 adet başlık var
  • No-Supported STL Files
  • Pre-Supported STL Files

ben şimdi bu figürü basmak için hangisinin dosyalarını kullanmam lazım.
Diğer sorum bu figür birden fazla parçadan oluşuyor tablanın içine sığmadıgı için biraz küçültmem lazım bu sorun olur mu

bu stl dosyalarını acınca ne gıbı ayarlar yapmam lazım dırekt basıma uygun mu

bırde bir video paylaşmak istiyorum sizce bu basılabilir mi içi boş gibi geldi ya da çevresi çok mu destekli tam anlamadım yardımcı olur musunuz rica etsem.

VIDEO : Watch 2025-11-21 16-45-27 | Streamable

1763732875446.webp1763732886446.webp1763732895130.webp1763732903016.webp1763732915023.webp1763732925886.webp

bu model açık kaynaklı .STL ise direk linkini ekler misin doğrudan oradan bakıp dönüş yapayım size. Video olarak eklediğiniz FDM yazı mevcut yazıcınız için uygun baskı türü değil (gerek destek ve modelin yapıları)

bu model açık kaynaklı .STL ise direk linkini ekler misin doğrudan oradan bakıp dönüş yapayım size. Video olarak eklediğiniz FDM yazı mevcut yazıcınız için uygun baskı türü değil (gerek destek ve modelin yapıları)
Acık kaynak degıl maalesef o yüzden buradan paylaşmak istemedim. Keşke açık kaynak olsa. Ama figürün satış sayfasını koyabılırım Buy “Ashe - League of Legends - Fullsize” on Patreon | Tanuki Figures
Yukarıda paylaştığım video Pre-Supported STL Files

şimdi birde No-Supported STL Files var onu acıcam.
sanırım buda bu yazıcı ıcın uygun degıl gıbı ama ıcıne otamatık destek atamazmı program. yoksa cızen kısı bunu kendısımı atmalı ?

VIDEO LINK: Watch 2025-11-21 18-02-07 | Streamable

buna benzer anime ve oyun figürlerini ücretli ücretsiz nereden bulabilirim acaba. birde basmadan önceki ayarlar neler yapmam lazım. ben üretken birisi değilim sadece sevdiğim figürleri evimde rafta yer vermek istiyorum figürler çok pahalı hepsini alırsam o yüzden evde kendim yapıp koyrsam daha ucuz olur diye düşündüm.

Link yeterli oldu ve son eklediğin video (görmem yeterli idi)

Şimdi ilk eklediğin video için mevcut model SLA (reçine) yazıcılar için baskıya uygun
Bu son eklediğin video için tam hali FDM yazıcıda baskı alabilir misin? EVET lakin tüm bölgelerine destek gelecek ve senin baskı sonrası hatasız baskı olsa bile çok fazla destek izleri ve katman izlerin olacak.

Özellikle bu tarz figür (detay olanlar) FDM yazıcı için uygun değil, bu yüzden SLA yazıcılar hayatımızda. Yine demek istersen eğer şu ayarları kullanabilirsin.

Filament türü PLA
Katman yüksekliği: 0,16 veya 0,12 mm. 0,16 öneririm çok düşürmek bazen baskı basım esnasında desteklerde kopmalar olabilir, bitmeden baskı hatası yaşarsın.
Destek türü: Ağaç otomatik destek + Yalnızca baskı plakasından seçneğini aktif et + Küçük çıkıntıları kaldır seçeneğini aktif et.

Bunun dışında çok fazla girinti cıkıntı olduğu için baskıyı iyileştirmek adına Değişken katman yüksekliği ayarını kullanabilirsin. Bu ayarın mantığını anlaman için sana 1 tane örnek videolarımdan ekliyorum. Bu ayarı kullanarak dediğim gibi biraz daha baskıyı düzeltir ama baskı süresini uzatacağını unutma.

Şimdilik benim aktaracaklarım bu kadar, umarım başarılı sonuç alabilirsin.

anladıom
Link yeterli oldu ve son eklediğin video (görmem yeterli idi)

Şimdi ilk eklediğin video için mevcut model SLA (reçine) yazıcılar için baskıya uygun
Bu son eklediğin video için tam hali FDM yazıcıda baskı alabilir misin? EVET lakin tüm bölgelerine destek gelecek ve senin baskı sonrası hatasız baskı olsa bile çok fazla destek izleri ve katman izlerin olacak.

Özellikle bu tarz figür (detay olanlar) FDM yazıcı için uygun değil, bu yüzden SLA yazıcılar hayatımızda. Yine demek istersen eğer şu ayarları kullanabilirsin.

Filament türü PLA
Katman yüksekliği: 0,16 veya 0,12 mm. 0,16 öneririm çok düşürmek bazen baskı basım esnasında desteklerde kopmalar olabilir, bitmeden baskı hatası yaşarsın.
Destek türü: Ağaç otomatik destek + Yalnızca baskı plakasından seçneğini aktif et + Küçük çıkıntıları kaldır seçeneğini aktif et.

Bunun dışında çok fazla girinti cıkıntı olduğu için baskıyı iyileştirmek adına Değişken katman yüksekliği ayarını kullanabilirsin. Bu ayarın mantığını anlaman için sana 1 tane örnek videolarımdan ekliyorum. Bu ayarı kullanarak dediğim gibi biraz daha baskıyı düzeltir ama baskı süresini uzatacağını unutma.

Şimdilik benim aktaracaklarım bu kadar, umarım başarılı sonuç alabilirsin.
Anladım hocam bilgilendirme için teşekkür ederim. Tek bir sorum kaldı aklımda bu bütün ayarları yapıp bas dedikten sonra içindeki katman sanki boş gibi bu figür içini doldurarak yapması gerekmiyor mu sarmal yapıda ilerlemesi ben mi yanlış biliyorum.

Bu dediğiniz SLA reçineli yazıcılar için geçerli.

Şimdi boş bir küp düşünün içi dolu. Bunu dilimle dediğinizde yaptığınız ayara göre dilimlenir.

Bu ayarlar nedir ?
1- Dış duvar
2- iç dolgu
3- alt katman yüzeyi
4- üst katman yüzeyi

bu 4 seçenek bizim ana ayarlarımız.

Dış duvar: dışına atacağı duvar sayısını temsil eder; 2 duvar demek 2 çizgi demek
İç dolgu: Boş küp modelin için dolu ama sen bu iç dolgu oranına % kaç oran verirsen o oranla basar geri kısımlar boş kalır. Genel olarak %15 doluluk ayarında kullanırız. Nedeni az filament gitsin diye. Çok yoğun dolgu istersen %25 kadar çıkabilir. %100 doluluk kullanılmaz. Nedeni ise 1- baskı süresi uzar 2- çok fazla filament gider. Bu durum FDM yazıcılara ters bir durum.
alt katman ve üst katman: Buraya verdiğimiz diğer kaç katman baskı yapacağı daha sonra dolgu kısmına geçip baskıya devam etmesini temsil eder.

Geri