Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Fanın kanadı kırıldı sökülüp yeni baskı basılıp takılabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Furkan.1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab P1S
🔹 Kullanılan Filament
Porima Eco Pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

Furkan.1

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
3
merhabalar resimdeki nozzle'ı soğutan fanın kanatlarından iki tanesi kırıldı (hotent'te filament sıkışmıştı ilk defa olduğu için uğraşırken elimdeki demiri değirdim oda dönüyordu hızıyla kırıldı). öncelikle söküp parçaları yapıştırmaya çalıştım ama o pervane kısmını sökemedim. dışardan cımbızla yapaıştırdım tabi ki düzgün olmadı geri çıkardım. sorum şu:
1. pervaneyi nasıl çıkarabilirim? alyan ile söktükten sonra pervaneyi dışındaki yuvasından çıkaramıyorum. (anlatamadıysam şöyle diyeyim resim ikideki şey yuvası, onun içinden fanı çıkaramıyorum)
2. kırılan parçaları yapıştırmak yerine içindeki pervaneyi bassam daha iyi olur gibi ama makerworld de bulamadım.
aslında aşırı pahalı bi parça değil ama genede 2lira ile kurtulma ihtimalim varsa 500tl vermemeyi tercih ederim yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 5827715436479449942.webp
    5827715436479449942.webp
    87.7 KB · Görüntüleme: 5
  • Ekran görüntüsü 2025-11-18 031536.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-18 031536.webp
    31.9 KB · Görüntüleme: 5

Çözüldü Fanın kanadı kırıldı sökülüp yeni baskı basılıp takılabilir mi?

öncelikle hotendi komple sökmen lazım yerinden aşağıdaki resimde olduğu gibi dışarı alıp sonra işaretli olan yerden vidaları söktüğünde pervaneyi çıkartabilirsin. Lakin pervaneyi basıp sonuç alırmısın bilemedim. Tasarımı çizmen veya çizdirmen lazım. Makerworld şimdi baktım böyle bir tasarım yok.

1763452289452.webp
öncelikle hotendi komple sökmen lazım yerinden aşağıdaki resimde olduğu gibi dışarı alıp sonra işaretli olan yerden vidaları söktüğünde pervaneyi çıkartabilirsin. Lakin pervaneyi basıp sonuç alırmısın bilemedim. Tasarımı çizmen veya çizdirmen lazım. Makerworld şimdi baktım böyle bir tasarım yok.

1763452289452.webp

Çözüm
Geri