Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Fan durma/hızlı çalışma hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecectnl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab P1S
🔹 Kullanılan Filament
Microzey , porima pla ve ABS
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu lab Studio

ecectnl

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Fanın hızlı ya da yavaş çalıştığına dair bir hata alıyorum. Bu hataya rağmen baskı alabiliyorum fakat uğraşlarım sonucu bu hatayı yok edemedi. Hata mesajını görsele ekliyorum. Screenshot_2025-09-29-00-10-47-874_bbl.intl.bambulab.com.webp

Bugün forumdan bir arkadaş daha aynı konuyu açtı, kabloyu söküp taktığında düzeldiğini belirtti isterseniz bi deneyin

Öncelikle normal baskı esnasında fan çalışıyor değil mi ? Peki çalışırken anormal bir ses var mı? dönmesi yavaş mı ? hiç dikkat ettiniz mi buna.

Bununla birlikte özellikle nozzle modülünü söküp takarken konektör gevşeyebiliyor. Eğer böyle bir durum olduysa soket tam oturmamış olabilir. Bunun dışında uzun kullanım sonrası rulman aşınması veya elektronik arıza olabilir diyeceğim ama büyük ihtimal yazıcınız yeni olduğunu düşünüyorum.

Ekstra olarak nadir olsa da sensör yanlış ölçüm yapabiliyor, bu yüzden restart sonrası düzelebilir ama büyük ihtimal aç kapat yapmışınızdır.

Şöyle bir deneme yapabilirsiniz.
  • Yazıcıyı kapatıp fişini çek.
  • Nozzle başlığındaki part cooling fan’ı gözle kontrol et. Elle hafifçe çevirdiğinde rahat dönmeli.
  • İçinde toz/filament artığı varsa temizle.
  • Fan kablosunun ve konnektörünün yerine tam oturduğundan emin ol.
  • Yazıcıyı yeniden başlatıp tekrar test et.
  • Eğer fan hiç dönmüyorsa → büyük ihtimalle fan değişimi gerekir.

Öncelikle Fan soketini söküp geri takmanız (yazıcı kapalı halde) çözüm olacaktır.

Çözüm
Sorun çözüldü herkese teşekkür ederim

Rica ederiz ne demek, peki soket ile ilgilimi problem var mış? tam çözüm olarak neyi uyguladınız. Diğer bir kullanıcı için çözümünüz yardımcı olacaktır.

Geri