Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular extruder takılıyor

🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Porima
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

ameX

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
3
Merhabalar dün baskı alırken
Warning
The extruder is not extruding normally. Refer to the Assistant for troubleshooting. There may be defects in this layer, but you may resume if the defects are acceptable. böyle bir hata aldım daha sonra sorunu anlamak için yazdırmayı iptal edip makinemi kontorl ederken aşağıdaki videoya koyduğum şeyle karşılaştım noozleı çıkartık içini temizlememem rağmen sorun devam etti yazıcı ekranımdan extruderı manuel olarak akıtırken takılmıyor genelde fakat yazdımra sırasında bu şekilde takılıyor çokaraştırdım ama bir sonuca varamadım

filament değişimlerinde hiçbir sorunyok akıtıyor ama model yazdırırken genelde takılıyor sorun neyle alakalı anlamadım

Bunun nedeni tıkanmadan dolayı ama neden tıkandığı geniş bir konu.

Nozul kaynaklı olma ihtimali çok düşük, genelde filament kaynaklı oluyor. Çözümü ise yine geniş bir konu. Ben random sana yapabileceğin işlemleri yazayım.

Filamenti Bambu Stüdyo üzerinden boşaltıp hepsini tekrar yükleme yapabilirsin.
Nozul ucu sıcak iken iğne ile alttan sokup akmasını sağlayabilirsin.
üst teflon boruları söküp nozul sıcaklığını 100 dereceye getirip daha sonra filamenti geri çektirip o esnada elinle bir yandan filamenti yukara çekeren tamamen içerisindeki filamenti temizleyebilirsin. Bu birazcık zahmetli bir işlem

Merhabalar dün baskı alırken
Warning
The extruder is not extruding normally. Refer to the Assistant for troubleshooting. There may be defects in this layer, but you may resume if the defects are acceptable. böyle bir hata aldım daha sonra sorunu anlamak için yazdırmayı iptal edip makinemi kontorl ederken aşağıdaki videoya koyduğum şeyle karşılaştım noozleı çıkartık içini temizlememem rağmen sorun devam etti yazıcı ekranımdan extruderı manuel olarak akıtırken takılmıyor genelde fakat yazdımra sırasında bu şekilde takılıyor çokaraştırdım ama bir sonuca varamadım
Dostum, aynı sorun bende de var. Filamentimde bir sorun olmadığından eminim. Acaba bu aralar Bambuda yazılımsal bir sorun mu var? yada nozulum bozuldu :/
www.youtube.com/watch?v=VNtRFKEslrU&t

Dostum, aynı sorun bende de var. Filamentimde bir sorun olmadığından eminim. Acaba bu aralar Bambuda yazılımsal bir sorun mu var? yada nozulum bozuldu :/
www.youtube.com/watch?v=VNtRFKEslrU&t
Filementin kalınlığı bazı yerlerde 2mm cıktıgı ıcın tıkanıyormus bır haftadır ugrasıyorum :/ neyse sorunu hallettım filementı arada kalınlıgına baqmak lazım fırmalara guven olmuyor

Geri