Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü elegoo centauri carbon 3D yazıcısı hakkında düşünceler ve fikirler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Patagon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin

Patagon

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle merhabalar elegoo centauri carbon 3d yazıcısı hakkındaki görüşlerinizi merak ettiğim için böyle bir soru soruyorum sektöre adım atacak biri için fiyatı ve kullanım amacı hakkında ne düşünüyorsunuz?
beni fikrimce;
Piyasaya baktığımda ortalama 21k gibi bütçeye alınacak ucuz ve kalitesinin iyi olduğunu düşündüğüm bir 3d yazıcı carbon alaşımlı filament basması dışında asa/abs gibi filamentlerdede gayet güzel neticeler alındığını analiz ettim bana göre tek eksik yanı türkçe desteği olmaması ama oda yakında yazılım güncellemesi alır diye umut ediyorum

Çözüldü elegoo centauri carbon 3D yazıcısı hakkında düşünceler ve fikirler

Selamlar.

Yazılım konusunda Türkçe desteğinin olmaması çok önemli değil Elegoo için. İlk yazıcım Neptun 4 Pro idi. Doğrusu hiç dil ihtiyaçı duymadım ama Türkçe olması güzel olur.

Bu yazıcının tek avantajı kapalı kasa olması. Bunun dışında bir avantajı yok. Doğrusu fikrim, bu fiyata çıkılırsa bunun yerine doğrudan Bambu Lab A1 Combo almak çok çok daha mantıklı olur "eğer kapalı kasa muhabbeti yok ise"

Bununla birlikte Carbon alaşımlı filament basma olayı diye olay yok. Daha doğrusu şöyle; bahsi geçen CF filament. CF filamenti bugün her yazıcıda basabiliyorsunuz. Sadece pirinç nozul malzemesi olanlar "eski tip" nozul aşınma yapar deniliyor. Bunun dışında tüm çelik nozul uçlarında sorunsuz baskı alınabiliyor. PLA filamentten farkı yok...
Selamlar.

Yazılım konusunda Türkçe desteğinin olmaması çok önemli değil Elegoo için. İlk yazıcım Neptun 4 Pro idi. Doğrusu hiç dil ihtiyaçı duymadım ama Türkçe olması güzel olur.

Bu yazıcının tek avantajı kapalı kasa olması. Bunun dışında bir avantajı yok. Doğrusu fikrim, bu fiyata çıkılırsa bunun yerine doğrudan Bambu Lab A1 Combo almak çok çok daha mantıklı olur "eğer kapalı kasa muhabbeti yok ise"

Bununla birlikte Carbon alaşımlı filament basma olayı diye olay yok. Daha doğrusu şöyle; bahsi geçen CF filament. CF filamenti bugün her yazıcıda basabiliyorsunuz. Sadece pirinç nozul malzemesi olanlar "eski tip" nozul aşınma yapar deniliyor. Bunun dışında tüm çelik nozul uçlarında sorunsuz baskı alınabiliyor. PLA filamentten farkı yok doğrusu. Hatta bu CF karbon filamentle ilgili bu hafta detaylı bir video paylaşacağım, bilinen o kadar çok yanlış şey var "ki" aynı zamanda bilinmeyen çok şey var.

Özetle; kapalı kasa tercihimiz yok ise o fiyatlar yerine A1 Cambo almak daha mantıklı olur. Ben Centauri fiyatının doğrusu çok buldum. Rakibin olarak A1 varken böyle fiyat belirlenmesi saçma diyeceğim ama sanırım P1 ile kıyas yapmışlar kapalı kasa olarak ama yine mantığı yok. Evet ABS, ASA Filament için kapalı kasa öneriyoruz tavsiye ediyoruz ama %90 kullananlar açık kasada da rahatlıkla bu filament türlerini kullanabiliyorlar :)

O yüzden bütçeyi iyi kullanacaklar için işlevsel olması adına iyi karar vermeleri lazım. Sektöre ilk kez girecekler ve ilk yazıcı alacaklar kesinlikle yanlış bir başlangıç olur. Ama sektörde olup 2.ci yazıcı olarak kapalı kasa ihtiyaçı varsa evet o zaman tercih edilebilir.

Çözüm
Dostum, senin gibi ilk 3D yazıcını almayı düşünen birçok kişi var ve ben de seni çok iyi anlıyorum. Ben Bambu P1S kullanıyorum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim: ilk yazıcın olacaksa kesinlikle Bambu seçmelisin.

1. Eğer bir gün satmak istersen, Bambu’yu kolayca satabilirsin. iPhone gibi bir şey bu konuda; değerini iyi koruyor. 2. el sitelere bakınca full şeytanlardan geçilmiyor sıfırından daha pahalıya satıldığını görüyorsun. Diğer bazı markalar ise sıfırından yarı fiyatına satılıyor nerdeyse 2. elde alıcı bulamıyorlar
  2. Ben yazıcımı almadan önce “Eee, ne zorluğu olabilir ki? Hepsi internette çözülür” diye düşünmüştüm. Ama gerçek böyle değilmiş. Mesela ben yazıcımı kapının hemen yanında bir yere koydum. Kapı açılıp kapanırken gelen serin hava bile baskı kalitesini bozuyordu. Bu sebebi anlamam ve çözüm bulmam epey zaman aldı, neler çektim neler…
  3. Ama ilk hafta "iyi ki Bambu almışım" dedim. Başta Flashforge almayı düşünüyordum, Telegram yazılanları gorunce çok sevindim
  4. Zaten kullanıcı sayısı çok olduğu için karşılaştığın sorunların cevaplarını da hızlıca bulma ihtimalin yüksek.
  5. Ayrıca Telegram'da başka marka (örneğin Creative) kullananlardan “satıp kurtuldum, Bambu aldım” diyenleri inanılmaz sık görüyorsun. Bu da bana güven verdi açıkçası.

Not: Ben yazıcı almadan önce yakından hiç 3D yazıcı görmemiştim bile. Yani tamamen sıfırdan başladım, o yüzden senin gibi yeni başlayan biri olarak noob tecrübemle konuşuyorum.
Kingroon KLP1 3D modelı benım dikkatimi çekti F/P ama inan hiç bilgim yok yazıcı hakkında

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri