Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Elas ASA FİLAMENT AYARLARI CR K1-max

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Creality k1-max
🔹 Kullanılan Filament
Elas ASa
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Creality 6.2

dalicetin

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
4
Merhabalar Antalya’da yaşıyorum yazıcı klimasız rüzgâr ve hava akımı olmayan kapalı bir odada baskı yapıyor..
Malum Antalya çok sıcak olduğu için ASA Filament basarken elimİ üst cama değdirmeyecek şekilde ısınıyor yazıcıya zarar verir mi bu durum birinci sorum? (Üst kapağı açık bırakayımmı?IMG_6942.webp

İkincisi ise bir sorun
Creality dilimleyicisi ön ayarlarıyla baskı gönderdiğimde görsellerdeki gibi ipliklenme gibi sarkma gibi enteresan bir problem yaşıyorum tablaya ilk değen yer ürün basımı bittikten sonra ürünü alırken tablada kalıyor kopuyor….
içi %3 doluluğa sahip
0.4mm nozzle
0.20mm katman ile standart ön ayarda baskı yapıyorum yaşayan varda lütfen yardımcı olsun

Ekli dosyalar

• IMG_6943.webp
    IMG_6943.webp
    52.1 KB · Görüntüleme: 1

Çözüldü Elas ASA FİLAMENT AYARLARI CR K1-max

Selamlar

2.ci sorudan başlayalım. Mevcut baskı ayarlarının ekran görüntüsünü ekleyebilir misin? Kalite kısmı ve Dolgu kısmını eklemen yeterli, katman genişliği dolgu ayarların vs vs. + bu model senin çizdiğin model mi? hazır bir model mi

1.ci soru için normalde kabin için sıcaklık 50-60 derece arası normal şartlarda ABS, ASA baskılarda olan bir sıcaklık. Bu sıcaklık değerleri zaten bu filamentler için olması gereken değerler. Kapalı kasa üretimi buna göre dizayn edilir. Cihaza sarar gelir mi? sanmıyorum düşük ihtimaller arasında.

Sadece en fazla şunu yapabilirsin. Tabla ısı ayarını 5-10 derece en fazla bir düşürme yap, nozul sıcaklığınıda aynı şekilde 5-10 derece aşağıya çekebilirsin.
Selamlar

2.ci sorudan başlayalım. Mevcut baskı ayarlarının ekran görüntüsünü ekleyebilir misin? Kalite kısmı ve Dolgu kısmını eklemen yeterli, katman genişliği dolgu ayarların vs vs. + bu model senin çizdiğin model mi? hazır bir model mi

1.ci soru için normalde kabin için sıcaklık 50-60 derece arası normal şartlarda ABS, ASA baskılarda olan bir sıcaklık. Bu sıcaklık değerleri zaten bu filamentler için olması gereken değerler. Kapalı kasa üretimi buna göre dizayn edilir. Cihaza sarar gelir mi? sanmıyorum düşük ihtimaller arasında.

Sadece en fazla şunu yapabilirsin. Tabla ısı ayarını 5-10 derece en fazla bir düşürme yap, nozul sıcaklığınıda aynı şekilde 5-10 derece aşağıya çekebilirsin.

Çözüm
Hava sıcaklığına göre tabla sıcaklığını ayarlayarak elektrik faturasında küçük de olsa bir tasarruf sağlayabilirsin. Kabin sıcaklığını gösteren bir termometre bulundurmak da önemli. Sıcaklık 40 mı, 100 mü gibi değerlere göre yorum yapılabilir. Hatta odanın sıcaklığını gösteren bir termometre de kullanırsan daha iyi olur. Kolay gelsin <3

Selamlar

Bilgisayarın başına gectigimde sizlere dilimlecinin ekran görüntülerini paylaşacağım model hazır model pla ile basarken hiç sorun yaşamadım…
Şimdi ürünümü dışı kalın (güneşe ve şiddete karşı dayanıklı olması için) içi çok az destekli basmak istiyorum

Geri