Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Destek Noktalarında problem yaşıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yaşar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab P1S
🔹 Kullanılan Filament
Porima PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu

Yaşar

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
2
WhatsApp Image 2025-05-25 at 20.11.37.webpWhatsApp Image 2025-05-25 at 20.11.37 (1).webp

Merhabalar Herkese iyi Formlar Bambu Lab P1s yazıcım var daha çok yeniyim bu figürüdestek .webp basarken ve destek noktalarında sorun yaşadım. İnternetten araştırdım bir kaç ayar değiştirdim ancak yeni baskıda yine bu sorun devam etti. En Son baskı ayarımı ilettim. ağaç otomatik olarak baskıyı aldım. destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim. İyi Çalışmalar

Çözüldü Destek Noktalarında problem yaşıyorum

hocam alt kısımlarda bulunan zararı en az indirdim ancak destekler söylediğiniz gibi çıkartmakta aşırı zorlandım ve hala çıkmayanlar var destekleriniz bekliyorum
O vakit senin doğrudan destek için bir test modeli basman ve sonrasında hangi ayarın senin için uygun olduğunu tespit etmiş olacaksın.

Şu video bakabilir misin.

ilgili test modelinide ekliyorum

Selamlar

2. resim destek ile alakası yok sanırım, yuvarlak basımlarda oluşan merdiven basamağı dediğim katmanların net belli olduğu bir durum. Bunu tamamen yok etmek imkansız ama kısmen azaltma imkanı var.

Onun için şu video izlemeniz yeterli.

ilk resim için sanırım kafa kısmı tablaya bakıyor. Daha doğrusu bu modelde normlde o kısma destek atılmaması lazım. Modeli tek seferdemi bastınız yoksa ayrı ayrı parça olarak mı? ayrı ayrı olsa bile yine o bölüme destek atılmaması gerekir ama. Tam detay nedir?

Hocam aslında model tek parçaydı ben destek noktalarında ilk bastığım üründe boğaz bölümünde sorun yaşadığım için oradan ayırarak azaltabilrim düşüncesiyle haraket ederek böldüm o nokdayı da aslında daha az destek olur diyerek basmıştım ama bu kadar derin ve çok olması şaşırttı WhatsApp Image 2025-05-25 at 20.39.06.webp
İlk baskı da bu şekildeydi

Bu ve bunun gibi modellerde özellikle kafa kısımları ayrımak çok mantıklı olmuyor. Alt çene kısım illaki destek izleri belli olacak mutlaka ama burada ilk verdiğim video kısım değişken katman yükselliğinde hız ayarını düşürürseniz mevcut belirgin izler daha az olacaktır. Genelde bu tarz modellerde bu özellik kullanılır ve sonuç verir. destek ayarlarınızda problem yok oranlar rakamlar değişir eğer destek tutunmasında problem olursa veya yapışmaz ise.

Özetle: Bütün olarak baskıyı tekrar basın. Değişken katman yükselliği ayar kısmında kafa bölgesininin hızlarını düşürün. daha sonra destek ayarlarınızda Küçük çıkıntıları kaldır seçeneği işaretli değil ise onu işaretleyin öyle devam edin.

Destek tutma noktasında sıkıntı yok aksine fazla bile yapışıyor. bu yapışma kısmından dolayı oluyor olabilir mi

Destek tutma noktasında sıkıntı yok aksine fazla bile yapışıyor. bu yapışma kısmından dolayı oluyor olabilir mi
evet olabilir ama dediğimi uygula mutlaka + bir ihtimal ısı dereceni 5 derece düşürebilirsinde.

modeli dik şekilde baskını alısanız ikinci fotodaki katman izleri neredeyse kalmaz yatay basmıssınız ilk fotodakı destekler tam temizlenmeniş gibi geldi birde destek türü ne kullanıyorsunuz ek olarak destek mesafesinı arttırmayı deneyebilirsiniz daha kolay sokumu olacaktır birde modeli dik basın bende daha güzel sonuç alacağınızdan eminim destek mesafesini 0.16 yada 0.18 dekulkanıyorum ben kolay cıkıyormodeli bozmuyor denemenızi öneririm

WhatsApp Image 2025-05-30 at 09.00.25.webp
Merhabalar bu konuda bu bölgede katman seviyesini en düşük seviyeye indirip denedim ancak bu seferde destekten ayrılırken bu şekilde sorun yaşadım galiba yine bazı ayarları yanlış yaptım.

destek ayarlaınızın ekran görüntüsünü atabilir misiniz

DESTEK .webp
BU AYARLARI KULLANMIŞTIM. KATMAN YÜKSEKLİĞİNİ DE EN DÜŞÜK SEVİYEYE ALDIM BOĞAZ BÖLGESİNDE

Destek ayarlarında Üst Z Mesafesi aralığı çok fazla olduğu için üstüne gelecek model katmanı arada çok bolşuk olduğu için büyük ihtimal o arada boşluk yaratıyor ve o kısmı bozuyor olma ihtimali yüksek. 0.25 yerine 0.1 deneyebilirsin. Denediğin zaman büyük ihtimal bunu yaşamayacaksın ama yaşayacağın diğer problem destek noktasını ayırırken belki zorlanabilirsin. Öyle durum olursa yine haberleşelim :)

deneyip bilgilendirme sağlayacağım teşekkür ederim

hocam alt kısımlarda bulunan zararı en az indirdim ancak destekler söylediğiniz gibi çıkartmakta aşırı zorlandım ve hala çıkmayanlar var destekleriniz bekliyorum

O vakit senin doğrudan destek için bir test modeli basman ve sonrasında hangi ayarın senin için uygun olduğunu tespit etmiş olacaksın.

Çözüm

Bende destekleri çıkarırken aşırı zorlanmıştım ve çıkarttığımda ya pütür pütür oluyordu ya da çıkarken baskıdan parça kırılıyordu bu video sonrası tertemiz baskı almaya başladım

Geri