Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü destek ayırma

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
p1s
🔹 Kullanılan Filament
pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

batuhan

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Kolay gelsin motor baskısı alıyorum desteği baya var 4 duvar ile basıyorum öyle oluncada destekleride baya sağlam oluyor ayırmada baya zorluk çekiyorum bir çözümü varmıdır

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-22 at 07.54.42.webp
    WhatsApp Image 2025-05-22 at 07.54.42.webp
    68.6 KB · Görüntüleme: 3
  • WhatsApp Image 2025-05-22 at 07.58.37.webp
    WhatsApp Image 2025-05-22 at 07.58.37.webp
    46.2 KB · Görüntüleme: 3
  • WhatsApp Image 2025-05-22 at 07.58.51.webp
    WhatsApp Image 2025-05-22 at 07.58.51.webp
    43.7 KB · Görüntüleme: 3

Çözüldü destek ayırma

duvar fazlalaşınca desteklerede etki ediyormu gerci onu da sormak isterim

bununla alakası yok. Burada önemli olan üst ve alt ze mesafe aralığındaki ayar. Bununla ilgili 2 tane video çekmiştim. 1 Tane normal ayarlarım aşağıya ekliyorum, diğeri ise kısa video destek için test modeli basıp kendinize göre bir oran sayı bulabiliyorsunuz.

bununla alakası yok. Burada önemli olan üst ve alt ze mesafe aralığındaki ayar. Bununla ilgili 2 tane video çekmiştim. 1 Tane normal ayarlarım aşağıya ekliyorum, diğeri ise kısa video destek için test modeli basıp kendinize göre bir oran sayı bulabiliyorsunuz.

Çözüm
normalde destekler bu kadar zor ayrılmıyordu sizdeki ayarların aynısını yapıpda basmıştım ama baya destekler sert cıktı

normalde destekler bu kadar zor ayrılmıyordu sizdeki ayarların aynısını yapıpda basmıştım ama baya destekler sert cıktı
Destek mesafesi ayarlarını arttırarak deneyin ben 0.3 yaptım kolay ayrıldı. Ne kadar çok arttırırsan destek ile baskı arasındaki boşluk artmış oluyor. Çok arttırırsan sarkma olur azaltırsan destek zor çıkıyor. Malzemene göre ayarlaman lazım.

bunun gibi ayarlar bazen herkeste işe yaramıyor. Herkesin kendine öz ayar olması gerekiyor. @gunesol dediği gibi ayarla oynamak lazım kendi ayarını bulman için veya test modeli basıp görmek daha sağlıklı olur.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri