Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü CREALİTY K1 MAX ABS FİLAMENT İLE KUTU BASIMI YAPIŞMAMA SORUNU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dogi5079
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
CREALİTY K1 MAX
🔹 Kullanılan Filament
Hyper abs
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Creality print

Dogi5079

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
SELAMLAR. CREALİTY K1 MAX CİHAZIM VAR. ABS FİLAMENT İLE KUTU BASIMI YAPTIM FAKAT ALTI ÇOK KÖTÜ OLDU. KÖŞELER VE BAZI YERLERDE DE YAPIŞMAMA SORUNU OLDU

IMG-20250923-WA0029.webpIMG-20250923-WA0028.webpIMG-20250923-WA0033.webp

Moderatör tarafında düzenlendi:

Çözüldü CREALİTY K1 MAX ABS FİLAMENT İLE KUTU BASIMI YAPIŞMAMA SORUNU

Şimdi şöyle;

Duvarları düz bir model olmadığı için bu sende oluşan durum merdiven basamağı dediğimiz bir olay oluyor Türkçe tabir ile. Eğer normal baskı boyutunda problem yok ise ve büyüttüğünde oluşuyorsa tamamen tasarımsal diyebiliriz.

Çünkü baskılarda oluşan baskı ayarları dışında mevcut oluşan hataların nedeni tamamen Baskının tasarımından kaynaklanıyor. Çünkü tasarımı yapan kişi baskı yapacağı için ona göre ölçüyor biçiyor tasarlıyor. Tasarım dışı bir boyutta belki o kısımları daha farklı şekilde tasarlaması gerekebilir diye düşünüyorum (tasarıma hakim değilim ama bu kısmı dışarıdan gördüğüm böyle)

Ben genelde hazır kullandığım tasarımlarda eğer model karmaşık ise kendi orjinal halinden dışarı çıkmıyorum büyütmek istersem...
Baskı ayarların nedir? Katman genişliği vs + Baskı sıcaklığın

katman ayarlarını ataydın iyiydi :) neyse sıkıntı yok ABS basarken tavsiyem sırasıyla şu;

ilk katman genişliğin 0,42 veya 0,48 mm ise 0,5 mm çekmen... 0,5mm ise elleme kalsın.

1- Baskı tablasını çıkart güzelce suyu ısıt ve tablanı sıcak suyla durula sonra bulaşık süngeri ile detarjan ile köpürt tekrar sıcak suyla durula... ( ÇIPLAK ELLE TABLAYA DOKUNMA - KURUMASI İÇİN 30 DAKİKA BEKLESEN YETERLİ )
2- ABS basarken, baskıyı başlatmadan önce, manuel olarak yazıcının tablasını 100 derecede 10 dakika çalıştık ( YAZICININ KAPAĞINI AÇMA KAPALI OLACAK )
3- Baskıyı 10 dakika sonra tabla sıcaklığı ve kabin sıcaklığı sağlandıktan sonra başlat ve bitene kadar yazıcının kapağını açma.
4- Ek önerim nozul sıcaklığını 5 derece daha yükseltebilirsin.
5- Kişiye göre değişir; baskıyı başlatırken dua etmek :) Gerisi artık filamentin kalitesi ve yazıcının yeteneğine kalmış... :D :D

Teşekkür ederim deneyeceğim. Bi sorunla karşılaşırsan tekrar iletişime geçerim🙂

İlk katmanı sanırım çözdük sadece lekeli oldu. Şuan çözemediğim baskının yanları. Görselde anlarsın zaten

Ekli dosyalar

• 20250924_164444.webp
    20250924_164444.webp
    51.8 KB · Görüntüleme: 2
  • 20250924_164623.webp
    20250924_164623.webp
    158.1 KB · Görüntüleme: 3
  • 20250924_164640.webp
    20250924_164640.webp
    88.7 KB · Görüntüleme: 2
  • 20250924_164654.webp
    20250924_164654.webp
    156.1 KB · Görüntüleme: 2
o leke normal değil. Tablanı temizledin mi ? temiz ise öyle olmaması lazım daha önce tablaya sürdüğün print lekelerine benziyor yanlışım varsa düzelt.

Katman kenarlarını sıcaklık ile düzeltilir ama kullandığım filament markası tam olarak nedir?

Daha önce yapıştırıcı kullanmadım hiç. Cihaz daha yeni ilk abs denemelerim bunlar. Creality hyper abs filament markası. Katman kenarlarını düzeltmek için nozulle sıcaklığını mı yükseltmem gerekiyor. Bi önceki baskımda 275 yaptım nozul tıkandı değiştirmek durumunda kaldım.

ilginç doğrusu. O lekelerin olmaması lazım o vakit sanırım filament kaynaklı olabilir mi düşüncesi geldi ama creality filamentini kullanıyorsun olmaması lazım.

Şimdi bu Hyper ABS amaçı hızlı baskı için üretilen bence gereksiz olan bir filament türü. Bunda sıcakları bir tık düşürmemiz gerekecek o vakit. Normal ABS olsa yükseltmek lazımdı.

Şimdi senden sadece klasik bir küp basmanı isteyeceğim. Direk bu modeli basarak filamenti boşa harcama. Tablanın üstünde sağ tıkla şekil ekle diyerek 1 tane küp ekleyip denesen yeterli.

Baskı sıcaklığını yani nozul sıcaklığını 240 dereceye düşür. Tabla sıcaklığını ise 80 derece düşür. Baskı öncesi tablayı önceden ısıt dediğim olayı unut, onu yapma. Son olarak dış duvar hızın eğer 100 mm/s filan ise bunu bir tık yükselt 200 mm/s çıkartabilirsin 150 - 200 uygundur.

Tekrar merhaba. Hyper absden vazgeçip normal abs filamentle istediğim baskı kalitesine hemen hemen ulaştım. Şuan ki problemim dikiş izi ve oval yerlerdeli katman izleri. Dikiş izini en iyi nasıl yok edebilirim?

Ekli dosyalar

• 17588816991507641581397285017402.webp
    17588816991507641581397285017402.webp
    70.3 KB · Görüntüleme: 4
Bu abs baskı ile 250x200x100 mm ölçülerin de bi kutu basmak istiyorum onun için uğraşıyorum ama bir türlü yapamadım. Ufak boyutta güzel oluyor boyutu büyüttüğüm de hatalar oluyor. Bir sürü deneme yaptım hala iyi bir baskıya ulaşamadım. Artık yazıcımın yapamayacağını düşünmeye başladım. Ciddi bir yardıma ihtiyacım var

Modellerin tasarımını sen mi yapıyorsun hazır mı kullanıyorsun ?

Hazır model kullanıyorum. Ama modelin boyutunu büyütüyorum

Şimdi şöyle;

Duvarları düz bir model olmadığı için bu sende oluşan durum merdiven basamağı dediğimiz bir olay oluyor Türkçe tabir ile. Eğer normal baskı boyutunda problem yok ise ve büyüttüğünde oluşuyorsa tamamen tasarımsal diyebiliriz.

Çünkü baskılarda oluşan baskı ayarları dışında mevcut oluşan hataların nedeni tamamen Baskının tasarımından kaynaklanıyor. Çünkü tasarımı yapan kişi baskı yapacağı için ona göre ölçüyor biçiyor tasarlıyor. Tasarım dışı bir boyutta belki o kısımları daha farklı şekilde tasarlaması gerekebilir diye düşünüyorum (tasarıma hakim değilim ama bu kısmı dışarıdan gördüğüm böyle)

Ben genelde hazır kullandığım tasarımlarda eğer model karmaşık ise kendi orjinal halinden dışarı çıkmıyorum büyütmek istersem genelde yorumdan tasarım sahibinden rica ediyorum şu ölçülerde yükleme şansın var mı diye, genelde revize yapıp ekliyor veya gönderiyorlar.

Şimdi bu son attığın parça için aslında zor bir modeld değil. İşaretlediğim kısım tablaya gelen kısım değil değil mi? üst bölüm mü oluyor burası ? Bana bunu .STL linkini ekler misin açıklamaya doğrudan modeli nereden aldıysan.

1759130040780.webp

Çözüm
Geri