Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
bunun sebebi soğutmadan kaynaklı olabilir ve de gösterdiğin bölgeyi yani üst top surface' in yazdırma açısından kaynaklı.
akıs hızı heryerde aynı olsun
Ekli dosyayı görüntüle 395
bi baktım da aynı gibiakıs hızı heryerde aynı olsun
Ekli dosyayı görüntüle 395
Dilimledikten sonra sağ üstte özet kısmında çıkan hız ve akış sekmesine geçince üst yüzeyin renkleri sabit oluyor yani aynı değerlerde galiba neden oluyor olabilir renk değişimi ? sıcaklık sabit 220 zatenHem ısı, Hem baskı hızıda etki yapıyor bu duruma. Aslında akışda olabilir yani tek bir nedeni yok, mevcut tüm ayarları modele göre dengeli kullanmak gerekiyor.
bunun sebebi soğutmadan kaynaklı olabilir ve de gösterdiğin bölgeyi yani üst top surface' in yazdırma açısından kaynaklı.
Çok teşekkür ederim şuan 3 saatlik bir baskım var merakla bitmesini bekliyorum hemen deneyeceğimbunun sebebi soğutmadan kaynaklı olabilir ve de gösterdiğin bölgeyi yani üst top surface' in yazdırma açısından kaynaklı.
aşağıdaki fotoğrafta görülebildiği gibi: dış duvar hızı ve top surface'in hızı aynı, ayrıca slicing result' ta hız ve akışta sabit yani tek renk.
slicer'dan:
Ekli dosyayı görüntüle 407
Ekli dosyayı görüntüle 408
gerçekte hem tablaya yapışan ilk katman hem de son katmanda bu renk değişimleri mevcut:
Ekli dosyayı görüntüle 409
Ekli dosyayı görüntüle 410
Sorun akıştan ve hızdan kaynaklı değil. Bu renk değişimleri soğutma süresinden ve dolgu yazdırma açısından kaynaklı. düz yüzeyi yazdırırken yan yana olan yazdırma çizgilerinin hızı aynı olsa bile çizgi uzunluğu farklı olduğundan dolayı çizgiler arası soğutma süresi de değişiyor. dolayısıyla çizgilerden kısa ve uzun yan yana gelince fark ortaya çıkar.
bunu önlemek için:
1- soğutma süresini kısaltın. top surface düz olduğu için yazıcı burada overhang yok burası düzmüş der ve fanı kısar. top surface için fanı max yapın ve yeterince soğutma süresi bırakmak için gerekirse top surface yazdırma hızını da düşürün.
2- dolgu yazdırma açısını da değiştirebilirsiniz ama bu tabii net çözüm değil.
NET ÇÖZÜM: soğutma süresini kısaltmak.
Birde yeni kullanıcıyımda dediğiniz ayarlar hangi kısımda atabilir misiniz kusura bakmayın sizi de çok zahmete sokuyorumbunun sebebi soğutmadan kaynaklı olabilir ve de gösterdiğin bölgeyi yani üst top surface' in yazdırma açısından kaynaklı.
aşağıdaki fotoğrafta görülebildiği gibi: dış duvar hızı ve top surface'in hızı aynı, ayrıca slicing result' ta hız ve akışta sabit yani tek renk.
slicer'dan:
Ekli dosyayı görüntüle 407
Ekli dosyayı görüntüle 408
gerçekte hem tablaya yapışan ilk katman hem de son katmanda bu renk değişimleri mevcut:
Ekli dosyayı görüntüle 409
Ekli dosyayı görüntüle 410
Sorun akıştan ve hızdan kaynaklı değil. Bu renk değişimleri soğutma süresinden ve dolgu yazdırma açısından kaynaklı. düz yüzeyi yazdırırken yan yana olan yazdırma çizgilerinin hızı aynı olsa bile çizgi uzunluğu farklı olduğundan dolayı çizgiler arası soğutma süresi de değişiyor. dolayısıyla çizgilerden kısa ve uzun yan yana gelince fark ortaya çıkar.
bunu önlemek için:
1- soğutma süresini kısaltın. top surface düz olduğu için yazıcı burada overhang yok burası düzmüş der ve fanı kısar. top surface için fanı max yapın ve yeterince soğutma süresi bırakmak için gerekirse top surface yazdırma hızını da düşürün.
2- dolgu yazdırma açısını da değiştirebilirsiniz ama bu tabii net çözüm değil.
NET ÇÖZÜM: soğutma süresini kısaltmak.
fanı bütün baskı boyunca max' ta kullanmak yazıcı ile aynı odadaysan bir süre sonra rahatsız etmeye başlar uyarayım. ama öyle değilse senin durumun, şu ayarlar fanı sürekli max hızda tutar. turuncu olanları değiştirsen yeterli.Birde yeni kullanıcıyımda dediğiniz ayarlar hangi kısımda atabilir misiniz kusura bakmayın sizi de çok zahmete sokuyorum
çok teşekkür ederim hemen deniyorumfanı bütün baskı boyunca max' ta kullanmak yazıcı ile aynı odadaysan bir süre sonra rahatsız etmeye başlar uyarayım. ama öyle değilse senin durumun, şu ayarlar fanı sürekli max hızda tutar. turuncu olanları değiştirsen yeterli.
Ekli dosyayı görüntüle 414
ayrıca şunu da deneyebilirsin henüz denemediysen, bu top surfaceler için en iyi çözüm ancak deneme yanılma ile senin için perfect değerleri bulabilirsin.
Ekli dosyayı görüntüle 415
bu benim kullandığım ütüleme ayarı, senin yazıcın için farklı değerler en iyi sonucu verebilir, bu ayarları deneyerek bulabilirsin, ütüleme hızı olarak filament ayarlarındaki min yazdırma hızını kullanabilirsin.
ne demek, ütülemeyi de mutlaka deneyin, sizin aradığınız çözüm o gibi gözüküyor.çok teşekkür ederim hemen deniyorum
biraz düzeldi ayarları biraz daha kurcalayıp iyice düzeltmeye çalışacağım tekrardan çok teşekkür ederimne demek, ütülemeyi de mutlaka deneyin, sizin aradığınız çözüm o gibi gözüküyor.
kısa ve uzun yan yana gelince fark ortaya çıkar.
bunu önlemek için:
Dostum sorunu çözebildin mi çözdüysen neleri değiştirdin bende ilk defa girdim bu baskı olayına Esun flament kullanıyorum anamı ağlattı adam gibi baskı alamıyorum bir türlübiraz düzeldi ayarları biraz daha kurcalayıp iyice düzeltmeye çalışacağım tekrardan çok teşekkür ederim
il değiştirdiğim o yorumdan sonra fazla deneyemedim ama ütüleme ayarlarını değiştirdim farklar oldu ama asla düzgün bir sonuç alamadım illa bir sıkıntı yaşadım bende porima filament kullandım dönünce valment deneyeceğim nedense valmentte kusursuz ütüleme alırken porimada baya sıkıntı çekiyorum bence ondan kaynaklanıyorDostum sorunu çözebildin mi çözdüysen neleri değiştirdin bende ilk defa girdim bu baskı olayına Esun flament kullanıyorum anamı ağlattı adam gibi baskı alamıyorum bir türlü
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.