Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Baskının tablaya yapışan yüzeyinin rengi farklı çıkıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan msks42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Polymaker Panchroma Cope PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

msks42

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
3
Merhabalar;
Baskılarım tablaya çok yapışıyor. Sökerken çok çok zorlanıyorum. Hatta bu sabah düz bir baskı almıştım onu sökerken parçaladım çöpe gitti baskım. Acaba bu çok yapışma problemi filamentle mi alakalı diye düşünüyorum. Baskılarımın tablaya yapışan yüzeyinin rengi bozuk çıkıyor. Aşağıya görseli ekliyorum.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-11-14 saat 15.56.19_1ec2a6dc.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-14 saat 15.56.19_1ec2a6dc.webp
    239.7 KB · Görüntüleme: 4
  • WhatsApp Görsel 2025-11-14 saat 15.56.19_013a3e32.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-14 saat 15.56.19_013a3e32.webp
    220 KB · Görüntüleme: 4

Çözüldü Baskının tablaya yapışan yüzeyinin rengi farklı çıkıyor

Yeni olduğu zaman kuvvetli olur + baskı bittikten sonra 15 dakika en az beklersen iyice tabla soğudu zaman direk kaldırabilirsin. Bunun dışında tabla sıcaklığın kaç derece bilmiyorum ama ufak bir derece düşürmesi yapabilirsin.

Yüzeyde renk bozulması normalde olmaz, tablaya ekstra sürdüğün bir madde var mı?
Yeni olduğu zaman kuvvetli olur + baskı bittikten sonra 15 dakika en az beklersen iyice tabla soğudu zaman direk kaldırabilirsin. Bunun dışında tabla sıcaklığın kaç derece bilmiyorum ama ufak bir derece düşürmesi yapabilirsin.

Yüzeyde renk bozulması normalde olmaz, tablaya ekstra sürdüğün bir madde var mı?

Çözüm

Tablaya hiç bir şey sürmüyorum. Bana öyle geliyor ki baskılarım aşırı yapıştığı için önceki baskıların kalıntısı rengini bozuyor. Genelde MakerWorld üzerinden hazır ayarlarla baskı alıyorum. Bambu stüdyo üzerinden yatak sıcaklığını düşürsem hazır profille baskı yazdırdığımda sıcaklık benim ayarladığım gibi kalır mı yoksa modelin baskı profiline göre değişir mi?

Baskı sıcaklığını filament profilinden yapıyorsunuz zaten. Burada yapılan değişiklik değişmez. Hazır ayarlarını kullandığında modellerde onlar sadece baskı ayarlarını revize yapıyorlar. Sıcaklık ayarını değil.

Baskı sıcaklığını filament profilinden yapıyorsunuz zaten. Burada yapılan değişiklik değişmez. Hazır ayarlarını kullandığında modellerde onlar sadece baskı ayarlarını revize yapıyorlar. Sıcaklık ayarını değil.
Teşekkür ederim Hakan hocam yine sorunumu çözdünüz. Eyvallah ❤️

Geri