Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü baskıların ucunda ipliklenme-bozulma hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan faith
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
a1 combo
🔹 Kullanılan Filament
esun silk, porima silk
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

faith

Kayıtlı Kullanıcı
baskı aldığımda uçlarda bozulma ipliklenme vs oluyor porima silk ve esun silk kullandım, porimada hem generic ayalarında hemde hakan abinin ayarlarında aynı sorunu yaşadım, ütüleme açıktı normalde kapadım gene yaşadım lütfen yardım edin0740aaa7-a488-4059-930a-8ed77d940398.webp7461d434-511d-472b-b46d-b5f6ee9df364.webp93609209-4549-454e-93c4-9f42458ea7ad.webpcb4b702b-e838-4174-bee4-f641610ffad9.webpc0fe690a-5088-4eb7-b516-c3df51e6b0b9.webp

Çözüldü baskıların ucunda ipliklenme-bozulma hatası

Bu uç kısımda bozulmuş sanırım ipliklenme değil gördüğüm kadarıyla.

1- Uç kısımlarını Değişken katman Yüksekliği özelliğini kullanıp en uç kısımları yavaş yazdır sorunu çözersin. Bunun için en alta video ekledim 16:00 itibaren izle.

2- Birden fazla model yazdıracağın zaman modeller arası mesafeyi sık tut. 4 köşeye yaymışsın 4 modeli :) Bunları Hizala ile yakınlaştır. Çünkü mesafe açıldıkça arada nozulun seyhat süresinden dolayı önceki katmanlar soğumuş olur ve bu en basiti ile katman çizgisinin olmasını aynı zamanda katmanlar iyi yapılmamasına neden olur.

1- Uç kısımlarını Değişken katman Yüksekliği özelliğini kullanıp en uç kısımları yavaş yazdır sorunu çözersin. Bunun için en alta video ekledim 16:00 itibaren izle.

2- Birden fazla model yazdıracağın zaman modeller arası mesafeyi sık tut. 4 köşeye yaymışsın 4 modeli :) Bunları Hizala ile yakınlaştır. Çünkü mesafe açıldıkça arada nozulun seyhat süresinden dolayı önceki katmanlar soğumuş olur ve bu en basiti ile katman çizgisinin olmasını aynı zamanda katmanlar iyi yapılmamasına neden olur.

Çözüm

ilk baskımda da yakın tutmuştum belki ondan olmuştur dedim 2. denemeyi uzak yaptım gene aynısı oldu büyük ihtimal ilk dediğiniz problemden kaynaklanıyor çok teşekkürler deneyeceğim hemen

ilk baskımda da yakın tutmuştum belki ondan olmuştur dedim 2. denemeyi uzak yaptım gene aynısı oldu büyük ihtimal ilk dediğiniz problemden kaynaklanıyor çok teşekkürler deneyeceğim hemen

Değişken katman yüksekliğini kullanırsan problem düzelir. Üst kısım sivri ince olduğundan katmanı bitirip yeni katmana çok hızlı geçtiği için henüz önceki katman soğumadığı için model bozuluyor. Bu yüzden üst uç kısımları yavaş bastır.

Değişken katman yüksekliğini kullanırsan problem düzelir. Üst kısım sivri ince olduğundan katmanı bitirip yeni katmana çok hızlı geçtiği için henüz önceki katman soğumadığı için model bozuluyor. Bu yüzden üst uç kısımları yavaş bastır.
çok teşekkür ederim valla 2 gündür farklı farklı şeyler denedim olmadı en son sorayım dedim, eve geçtiğim gibi deneyip dönüş yapacağım

dediğiniz ayarı yaptım gene uç kısımları pütür pütür oldu

90 yapsam çözülür mü
Şahsi düşüncem tek olarak baskı alınmalı, model yüksek ve dar olduğu için en üst noktalarda salınım yapıyor olabilir.çoklu baskıda geçiş yaparken salınım olduğunda baskıyı hizalayamıyor ve katmanları bozuluyor gibi. bence tek olarak basılırsa daha iyi sonuç çıkar.

Şahsi düşüncem tek olarak baskı alınmalı, model yüksek ve dar olduğu için en üst noktalarda salınım yapıyor olabilir.çoklu baskıda geçiş yaparken salınım olduğunda baskıyı hizalayamıyor ve katmanları bozuluyor gibi. bence tek olarak basılırsa daha iyi sonuç çıkar.
tekte de yaşadım aynısını

son baskımı tek aldım hatta gene kafa kısmında ipliklenme gibi dışarı küçük küçük sızıntılar oldu gene uç kısmında

hakan abi dış duvarı sorunca hatırladım, sıkıntısız baskıyı aldığım zamanlar 90 mm/s ye ayarlıyordum sanki, bi 90 deneyip tekrardan yazacağım

tekte de yaşadım aynısını
ozaman baskı hızı ve ivmelenmeyi minimuma çekip deneyin, bunların dışında denenebilecek şey. modelin çizim dosyasını düzenleyip örneğin 4 adet modelin belirli noktalarına bağlantı eklenip birbiriyle bağlı sekilde baskı almayı denemek olabilir.

Silk PLA için 90 dış duvar hızını geçme. 30 - 90 arası dış duvar hızı en ideal ayar :) 90 ile dene tekrar.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri