Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Baskıda renk bozulmaları ve kenarlarda oluşan yanık izleri

🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Esun PLA+ Siyah
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Studio

desdinaa

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar selam ben Bambu Lab A1 yazıcı ile baskı alırken baskımın yüzeylerinin renkleri farklı oluyor bir kısmı parlak diğer kısmı mat oluyor ve yükselti gibi kenarları gibi kısımlarda bu parlaklık artık yanık gibi görünmeye başlıyor sorunu nasıl çözebilirim destek olabilir misiniz standart Bambu Studio ayarları ile baskı alıyorum flament ayarı olarak Esun için hazır gelen ayarları kullanıyorum

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-07-02 saat 02.42.10_b72c3da8.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-02 saat 02.42.10_b72c3da8.webp
    212.2 KB · Görüntüleme: 3
Selamlar aşağıdaki konuya göz atabilir misin, problem aynı problem. Çözüm olmaz ise yine yazarsın.

Peki şöyle birşey sormak istiyorum benim baskımda aynı zamanda spiral şeklinde yaptığım yükseltilerde böyle katman izi değil direkt katmanı alıp önüme koyuyor hani o spirali yapmıyor o seviyede katmanı alıp oraya koyuyor bildiğin ancak blander'de 3d modelinde o şekilde görünmüyor bunu nasıl düzeltebilirim var mı bir yolu?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-07-07 saat 03.54.39_fcae3ae4.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-07 saat 03.54.39_fcae3ae4.webp
    64.8 KB · Görüntüleme: 4
  • resim_2025-07-07_035630064.webp
    resim_2025-07-07_035630064.webp
    34.5 KB · Görüntüleme: 4
bunun için aşağıda verdiğim video izler misin kısa olanı. Değişken katman yüksekliği ayarı ile kısmen bu durumu iyileştirebilirsin.

Peki şöyle birşey sormak istiyorum benim baskımda aynı zamanda spiral şeklinde yaptığım yükseltilerde böyle katman izi değil direkt katmanı alıp önüme koyuyor hani o spirali yapmıyor o seviyede katmanı alıp oraya koyuyor bildiğin ancak blander'de 3d modelinde o şekilde görünmüyor bunu nasıl düzeltebilirim var mı bir yolu?
katman yüksekliğinden kaynaklı, en kaliteyi baskıyı almak için en düşük katman yüksekliği kullanın. ve de top surface hızını da dış duvar hızı ile aynı yapın.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri