Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Baskıda hata

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrekks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Porima
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu stüdyo

emrekks

Kayıtlı Kullanıcı
3750585d-f559-4da2-a73b-776b1e569083.webpMerhaba, baskı sırasında sağdaki 2 sinin kuyruk kısmında baskı hatası meydana geldi neyden kaynaklı olabilir?

Çözüldü Baskıda hata

Başta atladığım tabla altındaki kayan rayları yağladım.
Fabrika ayarlarına geri döndürüp tekrar kalibre ettim.
Tablayı yıkayıp temizledim.
Şuanlık baskılar güzel cıkıyor cözüldü gibi
Bazen çoklu baskılardan böyle durumlar olabiliyor ve nedeni gerçekten bazen belirsiz olabiliyor.

1- Böyle durumda eğer hata olursa resimdeki gibi başlarda problem oluyor. Yapman gereken mobil uygulama üzerinden hatalı baskıları skip özelliğini kullanıp iptal edip diğer düzgün baskılara yazıcının devam etmesi.

2- Bu tarz durumları yaşamamak için Başlangıç katman genişliğin düşük ise 0,5 mm kadar çıkartabilirsin. Gördüğüm kadarıyla ilk katman iyi yapışmadığı için filament çizgisi bozulmuş ve üste gelen katman ile baskı bozulmuş.

3- Bir ihtimal kenarlara dış kenara etek atarak ilk katmanı sağlama alabilirsin, buda bir yöntem ama bunu en son yapmanı öneririm.

4- En önemlisi çoklu baskılarda baskı süresi uzadığı için araya süre girdiğinden atılan katmanlar soğuma vs durumlarından eğer baskı hızın düşük ise coklu baskılarda 1 tık hızını + nozul sıcaklığını 5 derece veya bilemedim 10 derece yükseltmek çözüm olabilir.

Başta atladığım tabla altındaki kayan rayları yağladım.
Fabrika ayarlarına geri döndürüp tekrar kalibre ettim.
Tablayı yıkayıp temizledim.
Şuanlık baskılar güzel cıkıyor cözüldü gibi

Çözüm

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri