Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Baski yüzeyinde bozukluk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Psyko91
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab p1s
🔹 Kullanılan Filament
Elas Istanbul Porima
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
BambuLab

Psyko91

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Merhaba arkadaslar makinem bambu p1s. Daha iyi sogutma icin cihazi kendimce modifiye ederek kasa içinde soldaki auxiliary fandan bir tane daha alip sag tarafa da yerlestirdim, kablolari diger fana kopru yaptim ancak bu islemin oncesinde de sonrasinda da mevcut olan bir problemim var.baski yuzeyi cok kotu puruzsuz bir baski alamiyorum. En son bir saksı yaptim sonuc fecaat oldu.bu sorun filament nemlenmesinden kaynakli olabilir mi? Degilse problem nedir bilen var mi? *yazici 3900 saatte aradaki yatay cizgi gece yazici durmus sebebini bilmiyorum sabah devam ettirdim onu gormezden gelin

Ekli dosyalar

• 20251029_114311.webp
    20251029_114311.webp
    79.6 KB · Görüntüleme: 7
  • 20251029_114255.webp
    20251029_114255.webp
    65.5 KB · Görüntüleme: 7

Çözüldü Baski yüzeyinde bozukluk

Filamenti 60 derecede 5 saat kuruttum tekrar ayni baskiyi aldim kucuk bir miktar duzeldi sonlara dogru hizi %50 yaptim ve baski kalitesi sorunsuza yakinlasti.anladim ki istanbul filament nemden cok etkileniyor ve hizi sevmiyor 1000211274.webp
bu çizgi olayı bazen oluyor bazen olmuyor. Özellikle büyük baskılarda.

Bunun nedeni; Filament kaynaklı olabilir o anlık veya soğutmadan kaynaklı olabilir tam net değil. Belki tekrar baskı alsan problem olmayacak. Fan yerini değiştirmek yerine ucuna takılan modifiye modeller var soğutmayı eşit dağıtan. Öyle bir model basıp deneyebilirdin. Hatta P1S için hazırlayacağım yeni video içerisinde bu olacak (10 güne yayınlarım)

Suan filamenti kurutucuya koydum yarin ayni filament ve ayarlarla ayni saksiyi tekrar basicam bakalim ne olacak sonucunu buraya yazarim yine.

Filamenti 60 derecede 5 saat kuruttum tekrar ayni baskiyi aldim kucuk bir miktar duzeldi sonlara dogru hizi %50 yaptim ve baski kalitesi sorunsuza yakinlasti.anladim ki istanbul filament nemden cok etkileniyor ve hizi sevmiyor 1000211274.webp

Çözüm
arkadaşlar merhaba elegoo centauri carbon yazici ender fast pla filement kullaniyorm baski dış yüzeyleri çizgi çizgi oluyor neden olabilir yazici kaynaklimi ayarlardanmidir çözemedim

arkadaşlar merhaba elegoo centauri carbon yazici ender fast pla filement kullaniyorm baski dış yüzeyleri çizgi çizgi oluyor neden olabilir yazici kaynaklimi ayarlardanmidir çözemedim

Ekli dosyalar

• 17620948482821798714360687781915.webp
    17620948482821798714360687781915.webp
    59.6 KB · Görüntüleme: 2

dış duvar hızını düşürebilirsin devam ederse bu konu gibi seninde aynı filament kaynaklı olabilir.

Geri