Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Baskı yapıyor ama filament akmıyor

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
P1s
🔹 Kullanılan Filament
Porima pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu

MuratKarataş

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Baskıyı gönderiyorum p1s cihaza dönüp dönüp duruyor ama tablaya filament akmıyor. Baskının bitmesine 30 dk kala farkettim

Çözüldü Baskı yapıyor ama filament akmıyor

Sorunumu hallettim nozzle öyle bir tıkanmış ki, düzgün bir şekilde temizleyemedim. Yedek nozzle ucunu taktım, termali sürdüm şuanda güzelce çalışıyor. Tıkalı nozzle ı düzelticem diye cihaz yanına gelen ince temizleme aparatı yamuk yumuk oldu. Bulabilirsem düzgün bir temizleme aparatı alacağım. Bir kaç tane daha yedek nozzle almam lazım.
Hatada bu sanırım

Yapman gerekeni aktarıyorum.

Yazıcıyı komple kapat aynı zamanda programı kullandığın bilgisayarıda ve tekrar aç. Yazıcıyı açarken güncelleme isteyecektir büyük ihtimal, istersen güncelle.

Aynı şekilde bambu stüdyo açtığında yeni sürüm uyarısı verirse yükle ve kurulumunu yap yeni sürümü tekrar aç. Bunları yaptığında problem gitmiş olması gerek. ya yazıcın yada programın biri güncel değil.

+ eklemeyi unuttum. eğer güncel ise ve yeni güncelleme yaptığın zaman bu olduysa yazılımsal bir problem var bunu çözmek için genelde yazılımı bir önceki sürüme düşürüp öyle problemi çözüyorlardı "bu vermiş olduğun hata kodundan yola çıkarsak eğer"

Hepsini denedim şimdi nozzle temizliği yapıyorum. Hangi rengi denersem deneyeyim beyaz renk akıntısı oluyor devamındada filament çıkısı olmuyor

Hepsini denedim şimdi nozzle temizliği yapıyorum. Hangi rengi denersem deneyeyim beyaz renk akıntısı oluyor devamındada filament çıkısı olmuyor

Şimdi vermiş olduğun hata kodu tamamen yazılımsal bir konu;

Net neyden kaynaklı olduğu belli olmayan bir hata durumu. örnek Direk mobil uygulama Bambu handy üzerinden baskı gönderirsen %99 baskıyı sorunsuz başlatıp bitirecek.

Eğer yazıcının güncellemesi yoksa ve güncel ise bir önceki sürüme geri döndürüp bu sorunu çözmüş olman gerekiyor normalde. Eğer söylediğin gibi hepsini yaptığın halde yine aynı hata kodunu alırsan şayet alternatif yapman gereken gündüz satın aldığın firmadan destek istemen olacak. Onlar gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

Sorunumu hallettim nozzle öyle bir tıkanmış ki, düzgün bir şekilde temizleyemedim. Yedek nozzle ucunu taktım, termali sürdüm şuanda güzelce çalışıyor. Tıkalı nozzle ı düzelticem diye cihaz yanına gelen ince temizleme aparatı yamuk yumuk oldu. Bulabilirsem düzgün bir temizleme aparatı alacağım. Bir kaç tane daha yedek nozzle almam lazım.

Çözüm

eğer tekrar o hatayı alırsan bu konuya devam olarak yorum yapar mısın? Senden sonra baya baktım yabancı forumlara, genel hepsi yazılımsal problem olduğu ve yazılımsal olarak çözmüşler. Yanından çıkan yamuldu dediğin aparata gerek yok. 1 tane en ince tersi iğnesi al 1 kutu. Onla küçük ve sert oluyor. Çakmak ile ucunu ısıtıp içine sokup cıkartmada en iyisi. Elbette ipneyi pense ile tutman şart.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri