Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Baski sirasinda problem

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambulab p1s
🔹 Kullanılan Filament
Esun pla+
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu studio

Yilmazc

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba. Bambulab p1s var. Esun pla+ kullanirim surekli. Hizi %125 yapip nozzle sicakligini 230 derece gibi yaptigim zaman problem yasamiyordum. Bugun ilk defa fotolardaki gibi bir problemle karsilastim. Hizi normale dusurunce problem kalkiyor. Sebebi ne olabilir?

Ekli dosyalar

• IMG_8591.webp
    IMG_8591.webp
    202.8 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_8590.webp
    IMG_8590.webp
    102.3 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_8592.webp
    IMG_8592.webp
    121.6 KB · Görüntüleme: 8

Çözüldü Baski sirasinda problem

Bambu Stüdyo üzerinde eSun PLA+ hazır profili var zaten. Doğrudan onu seçip kullanabilir misin tekrar ? Ayrıca Baskı esnasında üst ve ön kapak kapalı mı? kapalı ise mutlaka aç.
Surekli olarak hazir esun pla+ profili secerek ve iki kapak acik basiyorum. Oda sicakliginin cok fazla olmasi (Antalya) etki ediyor olabilir mi? Cunku havalar bu derece isindiktan sonra ilk defa baski yapiyorum. Hizi normale getirince baskiyi sorunsuz aldim bu arada. Fakat cok parcali bir baski oldugu icin uzun surecek normal hizda.
under extrusion yada soğutma yetersizliğinden kaynaklıdır.
Filamentin max volumetrik hızına göre top surface yazdırma hızı belirlenir. Eğer top surface hızını değiştirmediysen, makine çalışırken senin hızı %125' e çekmen hem filamentin volumetrik hızından dolayı under extrusion'a sebep olur hem de soğutma için gerekli zamanı bulamaz.

@megatronist ek yapayım + havalarda artık eskisinden daha fazla sıcak :) 2,3 ay önceki şartlar mevcut değil.
@HakaN hocam, üçüncü fotoğraf galiba ilk katmanın fotoğrafı gibi, ilk katman baskı kalitesinin bel kemiği gibi. ilk katmanda bu problem var ise sorun soğutmadan kaynaklı bile olmayabilir, ilk katmanda soğutma sıfır çünkü.

@HakaN hocam, üçüncü fotoğraf galiba ilk katmanın fotoğrafı gibi, ilk katman baskı kalitesinin bel kemiği gibi. ilk katmanda bu problem var ise sorun soğutmadan kaynaklı bile olmayabilir, ilk katmanda soğutma sıfır çünkü.
3. Foto alttan gorunum. Yani ilk katman sorunsuz. Zaten ilk katmanda hiz dusuk basiyor. 2. Katmanda hiz arttigi icin problem oluyor. Problemi soyle gozlemledim. Baski esnasinda hizi normale aliyorum sorunsuz gidiyor. %125 cikartiyorum bambuda sport diye geciyor. O zaman filamentin cikis hizi bazi yerlerde yetisemiyor oralara filament bulasmadan es geciyor. Ozellikle uzun katmanlarda bir cm filament var devaminda yarim cm yok gibi dusunun.

Filamentin yazicim icin onerdigi degerler bunlar. Hangi degeri ayarlarda hangi bolume girecegiz acaba yardimci olursaniz sevinirim. Bu arada bambu programinda esun pla+ zaten hazir ayarlada var.

Ekli dosyalar

• IMG_8595.webp
    IMG_8595.webp
    29.6 KB · Görüntüleme: 4
Filamentin yazicim icin onerdigi degerler bunlar. Hangi degeri ayarlarda hangi bolume girecegiz acaba yardimci olursaniz sevinirim. Bu arada bambu programinda esun pla+ zaten hazir ayarlada var.

Bambu Stüdyo üzerinde eSun PLA+ hazır profili var zaten. Doğrudan onu seçip kullanabilir misin tekrar ? Ayrıca Baskı esnasında üst ve ön kapak kapalı mı? kapalı ise mutlaka aç.

Surekli olarak hazir esun pla+ profili secerek ve iki kapak acik basiyorum. Oda sicakliginin cok fazla olmasi (Antalya) etki ediyor olabilir mi? Cunku havalar bu derece isindiktan sonra ilk defa baski yapiyorum. Hizi normale getirince baskiyi sorunsuz aldim bu arada. Fakat cok parcali bir baski oldugu icin uzun surecek normal hizda.

Çözüm

normal şartlarda hız yükseldikçe kalite düşer, filament üreticileri zaten ortalama hız değeri vermiş olsa bile genelde dış duvar hızını özellikle düşürülmesini ister. Elbette sıcaklık büyük etken, filamentin şişmesine neden olur fazla sıcaklık, buda akışı etkiler.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri