Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü baskı kalitesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan batuhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
p1s
🔹 Kullanılan Filament
pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

batuhan

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar baskı kalitesini nasıl arttırabilirim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-06-25 at 12.49.31.webp
    WhatsApp Image 2025-06-25 at 12.49.31.webp
    47.2 KB · Görüntüleme: 7

Çözüldü baskı kalitesi

Değişken Katman Özelliğini kullanarak bir tık özellikle detay hatları iyileştirebilirsin ama figür için FDM yazıcılar çok uygun değil biliyorsun. Lakin alternatif maliyetten kaçmadan PLA dışında ekstra bir filament türü var. Polymaker Polysmooth diye geçen maliyeti yüksek ama FDM yazıcılarda figür için baskı alırken SLA kalitesine yakın bir görünüm sunan filament türü.

Olay şu; baskıyı aldıktan sonra ekstra olarak izopropil alkol ile baskı yükeyine sıkıp katman izlerini yok ediyorsunuz. Bu konuyada ayrıca bakabilirsin.

Değişken Katman Ayarları için aşağıdaki video bakman yeterli.

Değişken Katman Özelliğini kullanarak bir tık özellikle detay hatları iyileştirebilirsin ama figür için FDM yazıcılar çok uygun değil biliyorsun. Lakin alternatif maliyetten kaçmadan PLA dışında ekstra bir filament türü var. Polymaker Polysmooth diye geçen maliyeti yüksek ama FDM yazıcılarda figür için baskı alırken SLA kalitesine yakın bir görünüm sunan filament türü.

Olay şu; baskıyı aldıktan sonra ekstra olarak izopropil alkol ile baskı yükeyine sıkıp katman izlerini yok ediyorsunuz. Bu konuyada ayrıca bakabilirsin.

Değişken Katman Ayarları için aşağıdaki video bakman yeterli.

Çözüm
Değişken Katman Ayarlarını yapmıştım cok kötü olan yerleri ama baya katman izleri cıkmış

Değişken Katman Ayarlarını yapmıştım cok kötü olan yerleri ama baya katman izleri cıkmış

Kullandığın filament markası nedir + baskı sıcaklığın? Birde 0,2mm katman yüksekliği yerine bir tık belki 0,16mm çekebilirsin.

abg 240 ile baskı aldıydım beyazı için sıcaklık kulesi basmıştım 240 da iyiydi ipliklenme yoktu ama bu ten rengi bunun için sıcaklık kulesi basmamıştım bunuda 240 da derecede baskı aldım

ütüleme yapsam fark olurmu birde 2 tane 0.16 katman var hangisi olur

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2025-06-25 13.16.45.webp
    Ekran Resmi 2025-06-25 13.16.45.webp
    5.5 KB · Görüntüleme: 2
abg 240 ile baskı aldıydım beyazı için sıcaklık kulesi basmıştım 240 da iyiydi ipliklenme yoktu ama bu ten rengi bunun için sıcaklık kulesi basmamıştım bunuda 240 da derecede baskı aldım

tamam sıcaklık değerin düşük değil, düşük olsaydı bir tık yükselt diyecektim ama şu aşamada yapabileceğin şey çok yok "Değişken Katman Ayarlarını yaptıysanda" Tek yapacağın şey 0,16mm katman kalınlığına geçmen ama sonuçları çok değiştirmeyecek. Bu tarz katman izlerinin belli olması filament kalitesiylede alakalı olabiliyor.

Ayrıca eğer dış duvar hızın çok yüksek ise, bir tık düşür.

bunun sebebi nedir peki programda olmayan bir cıkıntılık cıktı baskı sonrasında

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-06-30 at 15.49.38.webp
    WhatsApp Image 2025-06-30 at 15.49.38.webp
    49.9 KB · Görüntüleme: 2
  • WhatsApp Image 2025-06-30 at 15.49.47.webp
    WhatsApp Image 2025-06-30 at 15.49.47.webp
    58.1 KB · Görüntüleme: 2
modelle alakalı bir durum değil, destek noktası olduğu için, destekten dolayı sarkma yapmış olabilir veya fazla titreşimden dolayıda katman bölgesi kaymış olabilir.

Önceki model dahil sanırım bu tarz baskılar almaya çalışıyorsun. Tavsiyem kafa kısmını bölüm ayrı basmayı sonradan birleştirmeniz tavsiye ederim.

Modelin çene altındaki sarkmalar, destek mesafesinin çok fazla olması ya da çok yakın yerleştirilmesinden, ayrıca kalmış filament kalıntılarından kaynaklanıyor olabilir. Yeni bir filament taktığınızda yapmanız gereken testler arasında, aşağıdaki bağlantıdaki destek modelini de eklemeyi unutmayın:

🔗 Support Test Modeli – MakerWorld benım kullandıgım model

Elinizdeki filamentle uygun ayarları test ederek doğru destek aralığını bulun. Ben genellikle 2,8 - 3 mm arası değerleri kullanıyorum.

Eğer AMS gibi bir sistem kullanıyorsanız, farklı filament türleri destek yapısması gibi sorunların önüne daha kolay geçebilirsiniz.PLS-PETG gibi filamentler birbirine yapışmaz daha rahat görevini görür ve sokulur
1751345157020.webp
Üst Z ve Alt Z editleeyceksınız

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri