Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bambulab P1S Yazdırma Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan a.milli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin

a.milli

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar gösterdiğim fotoğrafda göründüğü gibi sorun yaşıyorum yazıcım bambu P1S combo filament olarak Porima kullanıyorum bu sorunu nasıl çözerim. Yazıcıdan nasıl bir ayar yapmam lazım

Ekli dosyalar

• IMG_FBD60986-25DB-4084-B8B3-76D8EE449845.webp
    IMG_FBD60986-25DB-4084-B8B3-76D8EE449845.webp
    65 KB · Görüntüleme: 7

Çözüldü Bambulab P1S Yazdırma Sorunu

Dış duvar hızım 200 mm/s
Sıcaklık 220 derece

2 seçeneğin var

1- Destek ekleyebilirsin oraya ama destek ayarlarından küçük çıkıntıları kaldır seçeneğini seç (boşuna her yere destek atmasın)
2- Dış duvar hızını kesinlikle düşür önerim 100-150 arası kal. Sıcaklık ayarın uygun porima ise 220-230 yeterli ideal.

Hatta bu iki seçeneğini doğrudan kullan garanti olsun.
dilimleme yaptığınızda önizlemeden sağ tarafta slicing result bölümünde "speed" ve "flow" a bakmak lazım. eğer fotoğraftaki bölgede anormal bir renk değişimi varsa bu filament ve hız ayarlarından kaynaklıdır.

dilimleme yaptığınızda önizlemeden sağ tarafta slicing result bölümünde "speed" ve "flow" a bakmak lazım. eğer fotoğraftaki bölgede anormal bir renk değişimi varsa bu filament ve hız ayarlarından kaynaklıdır.
Akış ve hızı ekledim renk geçişi yok tek renk basıyorum

Ekli dosyalar

• IMG_4717.webp
    IMG_4717.webp
    178.2 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_4716.webp
    IMG_4716.webp
    145.4 KB · Görüntüleme: 2
Dış duvar hızım 200 mm/s
Sıcaklık 220 derece

2 seçeneğin var

1- Destek ekleyebilirsin oraya ama destek ayarlarından küçük çıkıntıları kaldır seçeneğini seç (boşuna her yere destek atmasın)
2- Dış duvar hızını kesinlikle düşür önerim 100-150 arası kal. Sıcaklık ayarın uygun porima ise 220-230 yeterli ideal.

Hatta bu iki seçeneğini doğrudan kullan garanti olsun.

Çözüm
Akış ve hızı ekledim renk geçişi yok tek renk basıyorum
yanlış anlaşılma olmuş.
"renk" ten kastetmek istediğim, parçada kullandığınız farklı renkte filamentler değil. dilimleme sonuçlarında görünen renklerin (yeşilden koyu mora) parça üzerinde sizin sorun yaşadığınız bölgede bir sıradışı ve ani bir renk değişimi yaşayıp yaşamadığı.

örnek olarak overhangler'de olması gereken:
1751547220846.webp
1751547242470.webp

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri