Bambu Stüdyo üzerinden bu durum biraz problemli. İnsanların bu konuda özgürlüğünü kısmen kısıtlıyor. Bu konuda diğer slicer programları büyük özgürlük tanıyor.
Şimdi bu dediğin yapılabilir; Bunu basit bir küp üzerinden gösterebilirim lakin kullandığın model tam olarak nedir nasıl bir şey ortaya çıkartacaksın fikrim yok. Şimdi bunu kısmen anlatmaya çalışayım.
1- Plakaya 1 tane küp ekliyoruz > sen bunu model olarak düşün.
2- Şimdi başka bir küp ekleyip üstüne koyman vs yazılım izin vermeyecek. Bunun şöyle yöntemi var. Soldan Nesneler kısmına gelip Plakadan Küp seçiyoruz ve küpün üstüne sağ tıklayıp parça ekle diyoruz. > sen bunu parça ekle kısmından küp yerine yükle tıklayarak modelini diğer parçasını ekleyebilirsin.
3- Küp ekleyince şöyle uyarı verecek
4- Tamam diyorsun. Daha sonra eklenen 2. küpü seçiyorun nesneler kısmından ve yukarıdan TAŞI simgesine tıklayıp yukarı sağ sola oynatabilir istediğin yere koyabilirsin. DİKKAT: burada diğer küp oynatmaman lazım.
5- Netice olarak üstüne alabiliyorsun. Şimdi bu senin işini büyük ihtimal görmeyecek. Çünkü sen mevcut tek bir modeli ekleyip oradan bölme yapıyorsun. 1 Model üzerinde. Bunun için şöyle yaparsan olabilir belki. Yine küp üzerinden gösteriyorum.
6- Yine 1 Küp ekleyerek göstercem sen bunu senin modelin olarak düşün ve direk küp 2 ye bölüyorum.
7- Kestikten sonra soldan Nesneler kısmından 2 parçayı CTRL ile tıklayarak seç ve sağ tıklayıp birleştir tıkla
8- Daha sonra aşağıdaki görselde gibi yaptığında oluyor. Bunu sürekli tekrarlaman lazım. Böldüğünü birleştirceksin tekrar nesnelerden seçip devam etcen. İlk nesneyi ellemiyorsun yoksa bozulur.
Gelelim özet kısmına: Bu işlem için Bambu Stüdyo gerek var mı? Elbette hayır. Tam hakim değilim ama Blender uygulaması var çizim için. Oraya modeli atıp Mesh yaparak tüm parçalara ayırabilir hatta ayrı ayrı kaydetme yapabilir hatta birleştirebilirsin. Çok basit youtube üzerinden, bu programın anlatımları var, bence bu olayı hızlı kavrayabilirsin. Ben yine genel olarak bildiğimi anlatayım istedim