Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Dosyayı paylaşırsan ilgilenebilirim
yapabiliyorsanız yazı kısmını negatif parça yapın. ardından aynı konuma yeni yazıyı ekleyin.En alt katmana yazı yazdırmama rağmen dilimleme yapınca yokmuş gibi davranıyor. tek istediğim alttaki ekran görüntüsündeki kadar bile yükseklik vermeden en alt katmana yazı yazdırabilmek.
Ekli dosyayı görüntüle 862Ekli dosyayı görüntüle 863
Malesef negatif parça nın üzerine aynısını koyunca negatif hala orada olduğu için içini dolduramıyorsunuz.yapabiliyorsanız yazı kısmını negatif parça yapın. ardından aynı konuma yeni yazıyı ekleyin.
anladım, o halde tasarım üzerinde değişikliğe gitmeniz gerekecek.Malesef negatif parça nın üzerine aynısını koyunca negatif hala orada olduğu için içini dolduramıyorsunuz.
Vakit ayırdığınız için teşekkürler fakat o dediğiniz yapıyorum zaten. STL dosyasını paylaşmıştım ordan da görebilirsiniz. Geçici çözüm olarak ortadan ikiye kesip iki parça halinde bastım malesef. en alt katmana yazı yazdıramadığım için.anladım, o halde tasarım üzerinde değişikliğe gitmeniz gerekecek.
ya da bambu studio üzerinden yapabileceğiniz bir şey daha var: yazıları ekledikten sonra yazıyı ve modeli çoklu seçip sağ tık ile "merge" (türkçesi birleştir galiba) komutunu kullanıyorsunuz. bu komutu her iki parçayı (yani modeli ve yazıyı) montaj yapacaktır. bu komutu uyguladıktan sonra soldaki taraftan "nesneler" bölümünde yazıyı seçip konumunu ayarlayabilirsiniz.
ne demek. şunu da deneyebilirsiniz: daha önce yaptığınız gibi yazıyı negatif parça olarak ekleyin. daha sonrasında yazıyı ayrı tablada yazdırın.Vakit ayırdığınız için teşekkürler fakat o dediğiniz yapıyorum zaten. STL dosyasını paylaşmıştım ordan da görebilirsiniz. Geçici çözüm olarak ortadan ikiye kesip iki parça halinde bastım malesef. en alt katmana yazı yazdıramadığım için.
yazılar çok küçük eteksiz basılmaz. yüzlerce harften etek temizlenmez. boşluklara oturtup yapıştırması da ayrı dert. Yokmu en alt katmana yazı yazdırabilen aranızda ?ne demek. şunu da deneyebilirsiniz: daha önce yaptığınız gibi yazıyı negatif parça olarak ekleyin. daha sonrasında yazıyı ayrı tablada yazdırın.
yılan hikayesine döndü anlaşılan, text yazı ekleyip alt katama giydirceksin normalde yani mantık oyazılar çok küçük eteksiz basılmaz. yüzlerce harften etek temizlenmez. boşluklara oturtup yapıştırması da ayrı dert. Yokmu en alt katmana yazı yazdırabilen aranızda ?
çözersen sen çözersin hocamyılan hikayesine döndü anlaşılan, text yazı ekleyip alt katama giydirceksin normalde yani mantık ozor olmasa gerek.
.STL dosyayı atıver bana yazıyıca yaz bakalım
ne demek. şunu da deneyebilirsiniz: daha önce yaptığınız gibi yazıyı negatif parça olarak ekleyin. daha sonrasında yazıyı ayrı tablada yazdırın.
Tasarım makerworld den alınma sadece arka kısmını biraz kırpıp üzerine text ekledim. Orjinali alttaki linkte.Tamamdır gerek yok sorduklarıma cevap yazman için;
Şimdi bu tasarımı kim yaptı ? Hazır tasarım değil sanırım
Problem taban kısmı eşit değil (yazı ve yazı kenarındaki beyaz kısım) Ayrıca yazı kalınlığı tam 1 katmana tekabül ediyor en az 2,3 katman kalınlığında olursa sağlık olur, buna oranla aynı şekilde çerve beyaz olanda aynı kalınlıkta olması lazım. Hepsiyle birlikte bunların tabana tam sıfıra sıfır olması gerek.
Bunu yapabilmem için tasarım bilgisine sahip olmam lazım, yani model biraz büyük olsa kolay olur çalışması belki becerirdim ama çok küçük model + yazı işin içerisine girince iyice hassas bir durum ortaya çıkıyor