Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bambu Studio da en alt katmana yazı yazdırmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gusenol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambulab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
filamix
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambulab Studio

gusenol

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
17
En alt katmana yazı yazdırmama rağmen dilimleme yapınca yokmuş gibi davranıyor. tek istediğim alttaki ekran görüntüsündeki kadar bile yükseklik vermeden en alt katmana yazı yazdırabilmek.

1757065192124.webp1757065211232.webp

Ekli dosyalar

• 1757065156722.webp
    1757065156722.webp
    90.4 KB · Görüntüleme: 3
Dosyayı paylaşırsan ilgilenebilirim

Bu arada yazıyı sildim cismin dışında tekrar oluşturdum. Boyutunu dışarıda ayarladım ve cismin üzerine bıraktım. Z eksenini hiç değiştirmedim bakalım sonuç nasıl çıkacak. Z ekseni ile oyandığında sorun çıkartıyor gibi geldi şimdilik.

1757103770390.webp

Malesef sonuç kötü

Ekli dosyalar

• IMG_20250906_001120.webp
    IMG_20250906_001120.webp
    48.2 KB · Görüntüleme: 8
Malesef negatif parça nın üzerine aynısını koyunca negatif hala orada olduğu için içini dolduramıyorsunuz.
anladım, o halde tasarım üzerinde değişikliğe gitmeniz gerekecek.
ya da bambu studio üzerinden yapabileceğiniz bir şey daha var: yazıları ekledikten sonra yazıyı ve modeli çoklu seçip sağ tık ile "merge" (türkçesi birleştir galiba) komutunu kullanıyorsunuz. bu komutu her iki parçayı (yani modeli ve yazıyı) montaj yapacaktır. bu komutu uyguladıktan sonra soldaki taraftan "nesneler" bölümünde yazıyı seçip konumunu ayarlayabilirsiniz.

anladım, o halde tasarım üzerinde değişikliğe gitmeniz gerekecek.
ya da bambu studio üzerinden yapabileceğiniz bir şey daha var: yazıları ekledikten sonra yazıyı ve modeli çoklu seçip sağ tık ile "merge" (türkçesi birleştir galiba) komutunu kullanıyorsunuz. bu komutu her iki parçayı (yani modeli ve yazıyı) montaj yapacaktır. bu komutu uyguladıktan sonra soldaki taraftan "nesneler" bölümünde yazıyı seçip konumunu ayarlayabilirsiniz.
Vakit ayırdığınız için teşekkürler fakat o dediğiniz yapıyorum zaten. STL dosyasını paylaşmıştım ordan da görebilirsiniz. Geçici çözüm olarak ortadan ikiye kesip iki parça halinde bastım malesef. en alt katmana yazı yazdıramadığım için.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler fakat o dediğiniz yapıyorum zaten. STL dosyasını paylaşmıştım ordan da görebilirsiniz. Geçici çözüm olarak ortadan ikiye kesip iki parça halinde bastım malesef. en alt katmana yazı yazdıramadığım için.
ne demek. şunu da deneyebilirsiniz: daha önce yaptığınız gibi yazıyı negatif parça olarak ekleyin. daha sonrasında yazıyı ayrı tablada yazdırın.

ne demek. şunu da deneyebilirsiniz: daha önce yaptığınız gibi yazıyı negatif parça olarak ekleyin. daha sonrasında yazıyı ayrı tablada yazdırın.
yazılar çok küçük eteksiz basılmaz. yüzlerce harften etek temizlenmez. boşluklara oturtup yapıştırması da ayrı dert. Yokmu en alt katmana yazı yazdırabilen aranızda ?

yazılar çok küçük eteksiz basılmaz. yüzlerce harften etek temizlenmez. boşluklara oturtup yapıştırması da ayrı dert. Yokmu en alt katmana yazı yazdırabilen aranızda ?
yılan hikayesine döndü anlaşılan, text yazı ekleyip alt katama giydirceksin normalde yani mantık o :) zor olmasa gerek.

.STL dosyayı atıver bana yazıyıca yaz bakalım

yılan hikayesine döndü anlaşılan, text yazı ekleyip alt katama giydirceksin normalde yani mantık o :) zor olmasa gerek.

.STL dosyayı atıver bana yazıyıca yaz bakalım
çözersen sen çözersin hocam :)

Ekli dosyalar

Yazıdan sonra neden sarı katman var ? Sarı bölümü anlamadım

1757535463929.webp

şöyle mi olacak normalde ? sarı çerceve içinde kırmızı yazı

1757535544751.webp

Tamamdır gerek yok sorduklarıma cevap yazman için;

Şimdi bu tasarımı kim yaptı ? Hazır tasarım değil sanırım

Problem taban kısmı eşit değil (yazı ve yazı kenarındaki beyaz kısım) Ayrıca yazı kalınlığı tam 1 katmana tekabül ediyor en az 2,3 katman kalınlığında olursa sağlık olur, buna oranla aynı şekilde çerve beyaz olanda aynı kalınlıkta olması lazım. Hepsiyle birlikte bunların tabana tam sıfıra sıfır olması gerek.

Bunu yapabilmem için tasarım bilgisine sahip olmam lazım, yani model biraz büyük olsa kolay olur çalışması belki becerirdim ama çok küçük model + yazı işin içerisine girince iyice hassas bir durum ortaya çıkıyor

ben denedim bunu negatif kısmı boş bırakıyor dolu yazıyı ön izlemede göstermiyor. Müsait olursan sen bakabilir misin, .STL dosyasını ekledi. Çıkamadım işin içinden bende :)

Tamamdır gerek yok sorduklarıma cevap yazman için;

Şimdi bu tasarımı kim yaptı ? Hazır tasarım değil sanırım

Problem taban kısmı eşit değil (yazı ve yazı kenarındaki beyaz kısım) Ayrıca yazı kalınlığı tam 1 katmana tekabül ediyor en az 2,3 katman kalınlığında olursa sağlık olur, buna oranla aynı şekilde çerve beyaz olanda aynı kalınlıkta olması lazım. Hepsiyle birlikte bunların tabana tam sıfıra sıfır olması gerek.

Bunu yapabilmem için tasarım bilgisine sahip olmam lazım, yani model biraz büyük olsa kolay olur çalışması belki becerirdim ama çok küçük model + yazı işin içerisine girince iyice hassas bir durum ortaya çıkıyor
Tasarım makerworld den alınma sadece arka kısmını biraz kırpıp üzerine text ekledim. Orjinali alttaki linkte.

kullandığınız yazı fontu nedir ?

Geri