Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Bambu Lab AMS hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gktu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab P1S
🔹 Kullanılan Filament
Porima Smart PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Studio

gktu

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
3
Bambu Lab P1S yazıcım var. Daha önce abs ile baskı alırken hiç sorun yaşamamıştım. Porimanın smart filamentini kullanmaya başladığımdan beri "AMS failed to pull back filament. This could be due to a stuck spool or the end of the filament being stuck in the path" hatası alıyorum. Amsye filamenti yerleştirdiğimde yol boyunca iterken de çekerken de yavaş çalışıyor. Hatta çekerken çoğu durumda dokunmam gerekiyor. Baskı alamıyorum.

Emin olamadım ama emine yakınım. O makara oraya gemiş gelmiş gibi görünüyor. Bazı makaralar malesef uyumsuz oluyor. En fazla takabileceğin bir mm değeri var ama şuan aklımda değil. İnternetten bir araştırsan bulursun diye düğünüyorum.

Ama Porima PLA'da uyum sağlar diye düşünüyorum. Zaten 4 renkten 2si daha rahat itilip çekiliyor bazı yere kadar. Garip bir durumdayım anlayamadım

Bahsettiğim pla veya petg gibi değil sarılı olduğu makaranın ölçüleri. Markadan markaya makara boyutları farklılık gösteriyor. Ams bazı makaraları döndürürken bu tarz sorunlar yaşaya biliyor makaranın boyutu nedeni ile ama bu kesin bilgi değil. Araştırmak gerekli.

Bahsettiğim pla veya petg gibi değil sarılı olduğu makaranın ölçüleri. Markadan markaya makara boyutları farklılık gösteriyor. Ams bazı makaraları döndürürken bu tarz sorunlar yaşaya biliyor makaranın boyutu nedeni ile ama bu kesin bilgi değil. Araştırmak gerekli.
ABSde sorun yaşamıyordum ama AMS açıkken de dönebiliyorken de maalesef dönemiyor

şöyle; Porimanın filamentlerinin AMS modülde bir tık problem olduğunu 2,3 kişiden duymuştum. Hatta o dönem Porimada çalışan Yiğit bey vardı iletişimde olduğum ona sormuştum bu durumu. En son öğrenip haber verecekti kaldı öyle geri dönüş yapmadı (üzerinden 3 ay geçti :) )

Şöyle problemsiz bir makara olmuş olsa böyle bir durumda kim olursa olsun hayır canım bir problem yok diye hemen cevap verilirdi.

AMS modülde sorun çıkarmayan önerebileceğiniz bir filament markası var mı acaba ?
şöyle; Porimanın filamentlerinin AMS modülde bir tık problem olduğunu 2,3 kişiden duymuştum. Hatta o dönem Porimada çalışan Yiğit bey vardı iletişimde olduğum ona sormuştum bu durumu. En son öğrenip haber verecekti kaldı öyle geri dönüş yapmadı (üzerinden 3 ay geçti :) )

Şöyle problemsiz bir makara olmuş olsa böyle bir durumda kim olursa olsun hayır canım bir problem yok diye hemen cevap verilirdi.
Acaba AMS modülde sorun yaratmayan bir filament markası öneriniz var mı ?

AMS modülde sorun çıkarmayan önerebileceğiniz bir filament markası var mı acaba ?

Acaba AMS modülde sorun yaratmayan bir filament markası öneriniz var mı ?

Şöyle; burada %100 uyumlu olması önemli, Porima ve benzeri yerli üreticiler çoğu bu konuda sıkıntı olabiliyor. Ben genel olarak yıllardır porima kullanıyorum (beni bilen biliyor) Bir tık maliyet ve filament için problem olmaması idi. Lakin gelen son zamlar vs derken artık ufaktan Polymaker filamentlerine geçiş yaptım. Genel olarak biri baktığında bu markayı pahalı görür ama filament markalarında ilk 3 arasına sokulur.

Özellikle polymaker son dönemde Türkiye pazarına girmesi ve ürünlerin doğrudan stokta bulunması vs artık bir tık pahalı olsun iyi olsun kafasındayım.

Doğrudan AMS modülü için öneri yapacak varsa yazabilir, bende ams modül yok lite var o yüzden deneyimlediğim bir konu değil.

Çok teşekkürler sanırım en iyisi tüm üreticiler ile görüşmek ve öyle almak en iyisi olacak

Garanti süreciyle ilgili satın almış olduğunuz yer ile iletişime geçmeniz sağlıklı olacaktır efendim. Kendileri bunu yazdı ama ben daha birkaç aylık olan makinede AMS'nin bozulduğunu düşünmüyorum

Garanti süreciyle ilgili satın almış olduğunuz yer ile iletişime geçmeniz sağlıklı olacaktır efendim. Kendileri bunu yazdı ama ben daha birkaç aylık olan makinede AMS'nin bozulduğunu düşünmüyorum

porimadan mı aldın bu cevabı

bir gelişme oldu mu ? bana çok mantıklı gelmedi o cevap. Farklı filament olsa denemiş olsan doğrudan söylediğini boşa çıkartabilirdin
Polymaker ile konuştum sorunu anlamadıklarını ama ams ile kendi filamentlerini kullandıklarını söylediler bugün sipariş edeceğim test etmek için gelişmeleri bildiririm. Ve açıkçası bana da mantıklı gelmedi o cevap

Polymaker ile konuştum sorunu anlamadıklarını ama ams ile kendi filamentlerini kullandıklarını söylediler bugün sipariş edeceğim test etmek için gelişmeleri bildiririm. Ve açıkçası bana da mantıklı gelmedi o cevap

Polymaker filamentlerinde problem olmuyor AMS modül için onu kesin biliyorum hatta ekstra olarak polymaker kendi profilinde .STL dosya var makaraların dışına takabileceğin ufak bir cerceve işi garantiye alıyorsun. Dilersen onuda kullanabilirsin, modeli bulamaz isen söyle atarım buraya

Geri