Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü bambu lab a1 tablanın tamamını kullanamıyorum.

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
bambu lab a1
🔹 Kullanılan Filament
porima pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
bambu stüdyo

oguzhandnc

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Yüzey alanı büyük nesneler basarken bastığım nesne tabladan kalkıyor.20x20x1,2cm bir nesne düşünelim.Baskı güzel bir şekilde çıkmasına rağmen tabla merkezi ve çevresinde yapışmada bir sorun olmazken tabla uçlarına doğru bir kalkma söz konusu oluyor.Ayrıca yüzey alanı küçük olan nesnelerle tablayı doldurduğum da da bu sıkıntıyla karşılaşıyorum.Orta kısıma yakın parçalar mükkemmel yapışma sağlarken tablanın uçlarına doğru kalan parçalarda kesinlikle çok küçükte olsa bir kalkma oluyor.Tabla merkezinde tablanın ortasında 30 saatlik bir baskı aldığımda mükkemmel bir sonuç elde ediyorum.(örneğin tablaya yapışan yüzey 10x10 olduğunda.)Yani a1'in 25x25x25cm tablasının max 15x15 cm lik kısmında mükemmel baskı alabiliyorum.
-Tabla temizlemeyi biliyorum ve yapıyorum.
-manuel kalibrasyondan otomatik kalibrasyon yapıldı.
-akış dinamiği yapıldı.
-yapıştırıcı olarak saç spreyi kullanıyorum.
-kenar kullandığımda da bu sorun var.
-daha güçlü bir yapıştırıcı ve aynı zamanda kenar kullandığımda da bu sorunu yaşadım.
-filament olarak porima pla kullanıyorum eski ya da yeni hepsinde bu sorunu yaşadım.
-cihazı aldığımdan beri bu sorun var 3-5 aylık cihaz.
-nozzle, hotend, extruder vidalarda bi gevşeklik yok.
bu sorunu yaşayan biri varsa çözümü benimle paylaşırsa çok memnun olurum.

Çözüldü bambu lab a1 tablanın tamamını kullanamıyorum.

Benimde şöyle bir deneyimim var.

A1 baskılarında işlem bitince tabladan kaldırmak ölüm çok zor kalkıyor.
P1S baskılarında işlem bitince direk kalkıyor zorlanmıyorum.

Deneyimlerimde A1 tablası çok iyi tutunuyor, sanırım P1S göre yeni olduğu için diye düşünüyorum. Benim böyle bir deneyimim var. Şimdi konuya gelirsek;

Tabla temizliği yapıldığı vakit bu sorun olmaması lazım eğer doğru ayarlar kullanılıyorsa. Yapıştırıcı kullanmayı önermiyorum, kullananları anlamıyorum doğrusu.

Tabla Temizliği; Isıtıcıda suyu kaynat > üstüne dikey şekilde döküp durula > sonra detarjan ile bulaşık süngeri ile köpürt > sonra tekrar sıcak suyla durula... Önemli nokta asla ve asla çıplak elle tablaya temas etmemen gerekir.

Bunun dışında Porima filament...
Yüzey alanı büyük nesneler basarken bastığım nesne tabladan kalkıyor.20x20x1,2cm bir nesne düşünelim.Baskı güzel bir şekilde çıkmasına rağmen tabla merkezi ve çevresinde yapışmada bir sorun olmazken tabla uçlarına doğru bir kalkma söz konusu oluyor.Ayrıca yüzey alanı küçük olan nesnelerle tablayı doldurduğum da da bu sıkıntıyla karşılaşıyorum.Orta kısıma yakın parçalar mükkemmel yapışma sağlarken tablanın uçlarına doğru kalan parçalarda kesinlikle çok küçükte olsa bir kalkma oluyor.Tabla merkezinde tablanın ortasında 30 saatlik bir baskı aldığımda mükkemmel bir sonuç elde ediyorum.(örneğin tablaya yapışan yüzey 10x10 olduğunda.)Yani a1'in 25x25x25cm tablasının max 15x15 cm lik kısmında mükemmel baskı alabiliyorum.
-Tabla temizlemeyi biliyorum ve yapıyorum.
-manuel kalibrasyondan otomatik kalibrasyon yapıldı.
-akış dinamiği yapıldı.
-yapıştırıcı olarak saç spreyi kullanıyorum.
-kenar kullandığımda da bu sorun var.
-daha güçlü bir yapıştırıcı ve aynı zamanda kenar kullandığımda da bu sorunu yaşadım.
-filament olarak porima pla kullanıyorum eski ya da yeni hepsinde bu sorunu yaşadım.
-cihazı aldığımdan beri bu sorun var 3-5 aylık cihaz.
-nozzle, hotend, extruder vidalarda bi gevşeklik yok.
bu sorunu yaşayan biri varsa çözümü benimle paylaşırsa çok memnun olurum.
İşte kapalı yazıcı ile açık yazıcı farkı:

Tabla sıcaklığı, uç kısımlarda daha hızlı düşebilir ve değişebilir. Çevresini kapatarak bu sorunu çözebilir ve daha stabil bir tabla yapısı sağlayabilirsiniz.

Benimde şöyle bir deneyimim var.

A1 baskılarında işlem bitince tabladan kaldırmak ölüm çok zor kalkıyor.
P1S baskılarında işlem bitince direk kalkıyor zorlanmıyorum.

Deneyimlerimde A1 tablası çok iyi tutunuyor, sanırım P1S göre yeni olduğu için diye düşünüyorum. Benim böyle bir deneyimim var. Şimdi konuya gelirsek;

Tabla temizliği yapıldığı vakit bu sorun olmaması lazım eğer doğru ayarlar kullanılıyorsa. Yapıştırıcı kullanmayı önermiyorum, kullananları anlamıyorum doğrusu.

Tabla Temizliği; Isıtıcıda suyu kaynat > üstüne dikey şekilde döküp durula > sonra detarjan ile bulaşık süngeri ile köpürt > sonra tekrar sıcak suyla durula... Önemli nokta asla ve asla çıplak elle tablaya temas etmemen gerekir.

Bunun dışında Porima filament kullanıyorum dedim. Aşağıdaki linkten mevcut ayarları kullanıp bu şekilde test etmen.

Bunun dışında alternatif dış kenar etek kullanılabilir. Bu eteğinde bazı ayarları oluyor ama modele göre değişir bu ayarlar. Örnek model varsa onun üzerinden konuşabiliriz.

Birde diğer önemli nokta; mevcut yazıcının bulunduğu ortamda Cam açık olması arada hava akışı yapacak bir durum varsa buda etken yaratır. Lakin dediğim gibi tabla temizliği %99 çözüm + doğru filament ayarı ile doğru sıcaklığı bulmak.

Çözüm
Geri