Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bambu A1 Combo sürekli filament tıkanması neden olur?

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab A1
🔹 Kullanılan Filament
Porima PLA
🔹 Nozul
  1. 0.2 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Studio

DimitriBeg

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Son 2-3 gündür beyaz renk filament ile baskı almaya çalıştığımda sürekli tıkanıyor. Açıyorum baskıya devam ediyorum 5 dakika sonra tekrar tıkanıyor acaba filamentten kaynaklı mıdır nozzle'dan kaynaklı mıdır? Nasıl çözerim acaba?

Çözüldü Bambu A1 Combo sürekli filament tıkanması neden olur?

Kalibrasyon yaptım abiler düzeldi sanırım2 saatlik baskı aldım hiç bir sorun yaşamadım teşekkür ederim hepinize. Ancak baskı hızı yarı yarıya düştü acayip yavaş basıyor bu normal mi?
0.2 lik nozzle kullandığınızı belirtmişsiniz. Sanırım sorun bu gibi. Profilden 0.2 yerine 0.4 seçişi ve baskılar 0.4 için gönderiliyor ise buda sorun yaratır. Birde eğer her şey ayarlı yinede tıkanıyor ise 0.2 ye göre hız ayarlamak lazım.

Hocam yanlış hatırlamışım 0.4 nozzle kullanıyorum.

Evet değiştirmedim kendi üzerindeki.

Evet değiştirmedim kendi üzerindeki.

tamamdır o vakit, Şu konuda yer alan filament ayarlarını kullanarak test alır mısınız?

Filamentin kalınlığına bakın, geçenlerde beni de uğraştırdı bir dünya. Meğerse bazı yerlerde filament kalınlaşıyormuş.

tamamdır o vakit, Şu konuda yer alan filament ayarlarını kullanarak test alır mısınız?

Dediklerinizi yaptım ancak hiç bir şey değişmedi ayriyetten sadece beyaz filamentten dolayı sanıyordum ancak bütün filamentlerde sıkışıyor. 1 saatlik baskı alayım dedim 5 kere sıkıştı daha çeyreği olmadan. Filament'in tozlanmasından veya filament bayatlamasından vs. olabilir mi?

eğer dediğin gibi ise, tek seçenek kalıyor, Nozul değişecek.

Nereden alabilirim peki önerdiğiniz bir yer var mı?

Zaten siteler belli zaten, hepsi aynı ürün. Hepsine bakabilir hangisi daha uygun ise onu tercih edebilirsin. 50/100TL bile fark olsa yine iyi olur. Zaten A1 hotend tek parça, direk çıkart yenisini tak kolay sistem olduğu için uğraşmadan işini halledeceksin.

Filamentin kalınlığına bakın, geçenlerde beni de uğraştırdı bir dünya. Meğerse bazı yerlerde filament kalınlaşıyormuş.
hocam 3 tane farklı filamentte de aynı sıkıntı var kalınlıktan olucağını sanmıyorum.

Zaten siteler belli zaten, hepsi aynı ürün. Hepsine bakabilir hangisi daha uygun ise onu tercih edebilirsin. 50/100TL bile fark olsa yine iyi olur. Zaten A1 hotend tek parça, direk çıkart yenisini tak kolay sistem olduğu için uğraşmadan işini halledeceksin.
Siteler belli demişsinde daha yazıcılar hakkında çok bilgim olmadığı için siteleri vs. bilmiyorum bir kaç link bırakabilir misin sana zahmet.

hocam 3 tane farklı filamentte de aynı sıkıntı var kalınlıktan olucağını sanmıyorum.

Siteler belli demişsinde daha yazıcılar hakkında çok bilgim olmadığı için siteleri vs. bilmiyorum bir kaç link bırakabilir misin sana zahmet.
temuda daha ucuz oluyor ordan alabılırsın bence cıft olarak al bırde sıkıntıyı test etme yontemlerını sırasıyla yazarmısın temıze cekelım
1. yazıcıyı kalibrasyon yap
2 1763760261286.webp
bunlarıda yap fılament ayarları olarak generıc kullan sıfırdan bır fılament olustur onun uzerınden gıdelım yazıcın ne marka kaç aylık daha once petg asa vb daha yuksek sıcaklıklarda yazmalarda bulundunmu

temuda daha ucuz oluyor ordan alabılırsın bence cıft olarak al bırde sıkıntıyı test etme yontemlerını sırasıyla yazarmısın temıze cekelım
1. yazıcıyı kalibrasyon yap
2 Ekli dosyayı görüntüle 1435
bunlarıda yap fılament ayarları olarak generıc kullan sıfırdan bır fılament olustur onun uzerınden gıdelım yazıcın ne marka kaç aylık daha once petg asa vb daha yuksek sıcaklıklarda yazmalarda bulundunmu
Kalibrasyon 1 ay önce falan yapmıştım sonra yağlarını fln yeniledim ondan sonra kalibrasyon yapmam gerekiyormu bilmiyorum ama yapmadım bir daha. Filament ayarlarınıda mehmet hakan abinin attığının aynısını yaptım. BambuLab A1 combo. Ağustos sonu eylül başı gibi almıştım o günden beri yanımda yanılmıyorsam 78 saat baskı süresi var çok kullanmadım. Aldığım günden beri Porima'dan aldığım PLA kullanıyorum.

Kalibrasyon 1 ay önce falan yapmıştım sonra yağlarını fln yeniledim ondan sonra kalibrasyon yapmam gerekiyormu bilmiyorum ama yapmadım bir daha. Filament ayarlarınıda mehmet hakan abinin attığının aynısını yaptım. BambuLab A1 combo. Ağustos sonu eylül başı gibi almıştım o günden beri yanımda yanılmıyorsam 78 saat baskı süresi var çok kullanmadım. Aldığım günden beri Porima'dan aldığım PLA kullanıyorum.
belli bir süresi yok doğrusu, bazen yapmak gerekiyor tüm seçenekleri denemek için, kalibrasyonu yaparak tekrar test et bakalım.

Sipariş için; demek istediğim aslında şu. Tüm siteler olur, googledan yazarak genel bak fiyatlar nedir ne değildir. @FevFlash45s dediğide olur temu uyguna gelebiliyor bazen. Şimdi direk site ismi vermek istemedim hepsi aynı :)

Bir tek Matatechtr bakabilirsin ilk, Bambu Lab resmi distribütörü olduğu için bunun ismini verebilirim. Zaten çoğu parçalar bu firmadan dağıtılıyor diğerlerine

belli bir süresi yok doğrusu, bazen yapmak gerekiyor tüm seçenekleri denemek için, kalibrasyonu yaparak tekrar test et bakalım.

Sipariş için; demek istediğim aslında şu. Tüm siteler olur, googledan yazarak genel bak fiyatlar nedir ne değildir. @FevFlash45s dediğide olur temu uyguna gelebiliyor bazen. Şimdi direk site ismi vermek istemedim hepsi aynı :)

Bir tek Matatechtr bakabilirsin ilk, Bambu Lab resmi distribütörü olduğu için bunun ismini verebilirim. Zaten çoğu parçalar bu firmadan dağıtılıyor diğerlerine
Yarın yapıp tekrardan haber ederim ama olucağını çok sanmıyorum umarım düzelir. Sipariş için demek istediğinizi yeni anladım yanlış anlamışım kusura bakmayın, teşekkür ederim. Yazıcımıda metatechtr'den almıştım o yüzden aklıma ilk orası gelmişti ancak fiyatlar acayip uçuk orda sanırım.

1. Yazıcıyı tekrar kalibre et (zaman zaman kalibre etmeyi unutma, yazıcı boşta kaldığında yap).
2. Filament ayarlarını sıfırla.
3. Temizlik ve test baskılarını ihmal etme.

Yazıcıda en ufak değişiklikte, bakımda ya da yerini hafif oynattığında bile kalibrasyon yap. Bu adımları tekrarla ve sonuçları paylaş.

Yarın yapıp tekrardan haber ederim ama olucağını çok sanmıyorum umarım düzelir. Sipariş için demek istediğinizi yeni anladım yanlış anlamışım kusura bakmayın, teşekkür ederim. Yazıcımıda metatechtr'den almıştım o yüzden aklıma ilk orası gelmişti ancak fiyatlar acayip uçuk orda sanırım.
Zamanla Temu’dan 1-2 yedek takım almak iyi olur. 0,2-0,6-0,8 gibi uçlarla takım var mı bilmiyorum, ama A1’ler için varsa alınabilir. Isıtma ve soğutma için fan gibi parçaları da bulundurmak faydalı olur. İleride bir sorun çıkarsa, hotend’i değiştirerek sorunun kaynağını bulabilirsiniz. Temu’dan sepet yapıyorsanız, gres yağı ve termal macunu da ekleyin; böylece tam yedekli olur ve gerektiğinde elinizin altında hazır bulunur. Foruma teşekkür etmek için bu mesajı kullanabilirsiniz. Temu yasaklandığında ise adım adım her kategori kaldırılıyor çünkü.

1763762974899.webp

Kalibrasyon yaptım abiler düzeldi sanırım2 saatlik baskı aldım hiç bir sorun yaşamadım teşekkür ederim hepinize. Ancak baskı hızı yarı yarıya düştü acayip yavaş basıyor bu normal mi?

Son düzenleme:
Çözüm
hız ayarların ekran görüntüsü atabilir misin ?

Geri