Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Anycubic v3 combo yazıcımı bambu stüdyoda kullanmak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MBT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
🔹 Yazıcı Marka Model
Anycubic v3 combo
🔹 Kullanılan Filament
pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Anycubic

MBT

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Anycubic v3 combo bambu lab yani bambu stüdyoda eklemek istiyorum yardımcı olur musunuz

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bambu Lab eklemek istiyordum derken? Bambu Stüdyo dilimleme programını kullanarak Anycubic V3 modelinizi mi kullanmak istiyorsunuz?

Görselde yer alan Yazıcı oluştur kısmından manuel olarak eklemeniz gerekecek.

1759407874091.webp

Daha sonra gelen ekrandan bilgileri manuel olarak gireceksiniz. Yazıcının özellikle ne ise: Dilerseniz hali hazırda kullandığınız kendi dilimleme programını açarak oradan yazıcı ayarlarından mevcut özellikleri ve diğer tüm ayarları görebilirsiniz.

1759407928274.webp

Yazıcı modelimi bulamıyorum seç ve manuel gir + Nozul Çapı kısmına aynı şekilde nozul çapımı bulamıyorum seç ve sadece oraya 4 yaz

1759408050114.webp

Daha sonra böyle yapabilirsin > çok önemli değil sonradan düzenleyeceğiz zaten

1759408229873.webp

Daha sonra oluştur dediğinde ekrana şöyle uyarı gelecek > YAZICIYI AYARI seç

1759408276014.webp

İş önemli kısım burası. Bu ekranda tüm bilgileri doldurman lazım. Gerek yazıcının özellikleri ne ise google üzerinden bakabilir veya hali hazırda kullandığın mevcut dilimleme programı üzerinden bakabilirsin "bilgilere"

Çünkü burada önemli olan şey, Yazıcı G-kod bölümü. Burada yer alan Yazıcı Başlangıç G-kod ve Bitiş G-kod kısımlarını kendi yazıcının kodlarını bulup eklemen lazım. Bunuda söylediğim gibi eski dilimleme programından öğrenebilirsin.

1759408351077.webp

Bu işlemleri tamamladıktan sonra direk hazır bir model baskısı alma küçük bir test modeli ekle onu deneyerek sorun var mı yok mu gör.

Ekli dosyalar

• 1759407990704.webp
    1759407990704.webp
    7.3 KB · Görüntüleme: 1
ekleme yapacağım şimdi bakarken gördüm.

Anycubic’in Color Engine sistemi, Bambu’nun AMS’i gibi davranıyor ama yazılım entegrasyonu farklı. Bu yüzden baskı kısmında renk değişimlerinde problem yaşama ihtimalin yüksek. Yani baskı sırasında “Filament Change” komutlarını kullanman gerekecek (biraz g-code bilgisi gerekebilir tam hakim değilim bu konuya)

Yabancı kaynaklara baktım kullanan görmedim, görüp acaba bu renk değişimi nasıl çözdüler diye bakmak istedim ama kaynak bulamadım. Bir tık sıkıntı olabilir, bu yüzden deneme yapman lazım.

Bambu Studio aslında PrusaSlicer / OrcaSlicer tabanlı bir yazılım ve profil eklenerek farklı markaların yazıcıları da çalıştırılabiliyor ama combo olduğu için emin değilim.

ekleme yapacağım şimdi bakarken gördüm.

Anycubic’in Color Engine sistemi, Bambu’nun AMS’i gibi davranıyor ama yazılım entegrasyonu farklı. Bu yüzden baskı kısmında renk değişimlerinde problem yaşama ihtimalin yüksek. Yani baskı sırasında “Filament Change” komutlarını kullanman gerekecek (biraz g-code bilgisi gerekebilir tam hakim değilim bu konuya)

Yabancı kaynaklara baktım kullanan görmedim, görüp acaba bu renk değişimi nasıl çözdüler diye bakmak istedim ama kaynak bulamadım. Bir tık sıkıntı olabilir, bu yüzden deneme yapman lazım.

Bambu Studio aslında PrusaSlicer / OrcaSlicer tabanlı bir yazılım ve profil eklenerek farklı markaların yazıcıları da çalıştırılabiliyor ama combo olduğu için emin değilim.

evet hocam bende onu düşündüm, cevap yazacaktım ama emin olamadım. Doğrudan kullanan varsa direk öğrenmek doğru olur ama sanmıyorum kullanan var mıdır.

Bambu Lab eklemek istiyordum derken? Bambu Stüdyo dilimleme programını kullanarak Anycubic V3 modelinizi mi kullanmak istiyorsunuz?

Orca slicer tabanlı olduğu için doğrudan Anycubic kendi dilimleme programını kullanmanız aslında daha doğru olur "sorunsuz" Hepsi aynı tek fark arayüz tasarımları değişik. Yine denemek istiyorsanız deneyim ama biraz sıkıntılı bir süreç.

Geri