Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ams Lite borularım eğri duruyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan msks42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Polymaker Panchroma Cope PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

msks42

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
3
Merhaba;
Daha önce Ams Lite'ı yazıcının üzerine monteli şekilde kullanıyordum. 1 hafta kadar böyle kullandım. Sonra yazıcıyı çok salladığını gördüm ve Ams Lite'ın kendi ayağına taktım. Şimdi ise borular yazıcıya sürterek çalışıyor. Uzun kullanımda hem yazıcının rengi aşınacak hemde borular aşınacak. Buna bi çözüm öneriniz var mı?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-11-15 saat 17.02.30_74258b80.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-15 saat 17.02.30_74258b80.webp
    248.3 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Görsel 2025-11-15 saat 17.02.31_4df62cc5.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-15 saat 17.02.31_4df62cc5.webp
    87.7 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Görsel 2025-11-15 saat 17.02.31_a9e4d0a4.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-15 saat 17.02.31_a9e4d0a4.webp
    263.2 KB · Görüntüleme: 12

Çözüldü Ams Lite borularım eğri duruyor

Dün akşam boruları söküp halının altına koydum sabah taktım tekrar. Tam istediğim görsel olmadı ama en azından cihaza sürtmüyor :)
çok problem değil ama tavsiyem AMS lite için bir modifye yapıp dik şekilde kullanabilirsin. Yer sıkıntın var mı bilmiyorum ama videosunu çekmiştim. Videoyu ve .STL dosyasını ekliyorum. Bayadır kullanıyorum gayet sorunsuz oldukça kullanışlı oldu.

Video: 3:40 sonrasını izlersin.

Bu arada bana sorarsan AMS lite cihazın solunda değil sağında olması daha doğru olacak.

çok problem değil ama tavsiyem AMS lite için bir modifye yapıp dik şekilde kullanabilirsin. Yer sıkıntın var mı bilmiyorum ama videosunu çekmiştim. Videoyu ve .STL dosyasını ekliyorum. Bayadır kullanıyorum gayet sorunsuz oldukça kullanışlı oldu.

Video: 3:40 sonrasını izlersin.

Bu arada bana sorarsan AMS lite cihazın solunda değil sağında olması daha doğru olacak.
Videonuzu daha önce izlemiştim zaten Hakan Hocam. Dik durunca acaba sarsılmalarda falan düşer mi diye düşünmüştüm. Yer sıkıntım var ondan dolayı önce yazıcının üzerine taktım memnun kalmayınca mecburiyetten dolayı sol tarafa taktım. Çünkü sağ tarafta yatağım var. Bu şekilde acaba çözüm önerisi alırım diye konu açmıştım. Acaba borulara ısı falan uygulasam düzelir mi?

ısı uygulama sakın :)

içinde mevcut filamentleri çıkart, sonra teflon boruları ams lite çıkart tek tek, aradaki bağlantılarıda çıkart salsın kendini. Sonra tekrar tak formunu alır.

Dikey model için sarsıntı yok hatta onunda videosunu attım shorts olarak. Senin direk yazının üstüne ekleyip tekrar çıkartman iyi olmuş, o sağlıklı bir yöntem değil.

ısı uygulama sakın :)

içinde mevcut filamentleri çıkart, sonra teflon boruları ams lite çıkart tek tek, aradaki bağlantılarıda çıkart salsın kendini. Sonra tekrar tak formunu alır.

Dikey model için sarsıntı yok hatta onunda videosunu attım shorts olarak. Senin direk yazının üstüne ekleyip tekrar çıkartman iyi olmuş, o sağlıklı bir yöntem değil.
Dediğinizi en kısa zamanda uygulayacağım 1 gün boşta dursa faydası olur diye düşünüyorum.
Siz zaten videoda da bahsetmiştiniz Ams Lite'ı yazıcının üzerine konumlandırmak sağlıklı olmaz diye. Ama yer sıkıntısından dolayı bile bile denedim ama olmadı aşırı bir sallanma oldu. Shorts videonuzu kaçırmışım onu izleyip ona göre karar veriyim. Teşekkür ederim sonuçları burada paylaşacağım :)

Dün akşam boruları söküp halının altına koydum sabah taktım tekrar. Tam istediğim görsel olmadı ama en azından cihaza sürtmüyor :)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-11-16 saat 11.53.46_099d104c.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-16 saat 11.53.46_099d104c.webp
    168.7 KB · Görüntüleme: 6
Çözüm
olmuş olmuş :)

Geri