Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Abs filament dış duvar sogumuyor gibi

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu p1s
🔹 Kullanılan Filament
Abs 3dsigmaprint
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu studio

zazaenden61

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba bambu lab p1s Sigma3d marka filament kullanıyorum. Filament özellikerinde nozul 220-230 - tabla 80-90 yaziyor. Ben 200 dereceden 260 derece nozul sicakligi ve 70 ten 100 e kadae tabla sicakligi denedim ancak baskö alirlen dış duvarlar yumuşak kalıyor ve eriyor sogumuyor gibi geldi. Dış duvar hizini 300 e kadar yukselttim ama duvarlar sanki sogumuyor. Ne yapmam gerekiyor. Bu arada Generic abs ayarlarinda tabla ve nozul ayarlarini degistiriyorum sadece

Merhaba bambu lab p1s Sigma3d marka filament kullanıyorum. Filament özellikerinde nozul 220-230 - tabla 80-90 yaziyor. Ben 200 dereceden 260 derece nozul sicakligi ve 70 ten 100 e kadae tabla sicakligi denedim ancak baskö alirlen dış duvarlar yumuşak kalıyor ve eriyor sogumuyor gibi geldi. Dış duvar hizini 300 e kadar yukselttim ama duvarlar sanki sogumuyor. Ne yapmam gerekiyor. Bu arada Generic abs ayarlarinda tabla ve nozul ayarlarini degistiriyorum sadece

Parça soğutma Fan hızları nedir ? filament ayarlarından baktığında. Derecelerinde bir problem yok, hatta değerlerin çok düşük eğer ABS filament ise. 220-230 arası emin miyiz diyeceğim ama şimdi baktım sitelerinden evet... Yani ABS olduğundan acaba üretici emin mi bilemedim. Bu filamentte bir sorun var sankim.

Parça soğutma Fan hızları nedir ? filament ayarlarından baktığında. Derecelerinde bir problem yok, hatta değerlerin çok düşük eğer ABS filament ise. 220-230 arası emin miyiz diyeceğim ama şimdi baktım sitelerinden evet... Yani ABS olduğundan acaba üretici emin mi bilemedim. Bu filamentte bir sorun var sankim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250622_001610.webp
    IMG_20250622_001610.webp
    122.3 KB · Görüntüleme: 2
tamam doğru olması gereken ama ben filamente takıldım biraz mevcut sıcaklık ayarları garip geldi. Ben veya normalde olması gereken 270 - 280 dereceler, çünkü malzeme ABS. Ben 280 altında basmıyorum

O sıcaklıklarda eriyor. 270 ten asagiya deniyorum. Bu arada daha önce aynı filamentle 240 derecede guzel baskı aldım

O sıcaklıklarda eriyor. 270 ten asagiya deniyorum. Bu arada daha önce aynı filamentle 240 derecede guzel baskı aldım

o vakit tekrar 220-240 dereceleri denesen ? büyük ihtimal o filament fazla sıcaklığa gelemiyor, hatta bir tık soğutma % oranlarını yükseltebilirsin.

255 derece ile simdi basıyorum tabla 85 yaptım yine problem olursa 240 a cekecem tablayı 80 yapacam ancak sogutma % oranı için hangisini yükseltmem gerektiği konusunda bilgim yok. Katman surelerinimi yoksa maksimum fan hizini mi yukseltmeliyim?

255 derece ile simdi basıyorum tabla 85 yaptım yine problem olursa 240 a cekecem tablayı 80 yapacam ancak sogutma % oranı için hangisini yükseltmem gerektiği konusunda bilgim yok. Katman surelerinimi yoksa maksimum fan hizini mi yukseltmeliyim?

ilkini %30 - ikincisini %80 yap

Malesef herseyi denedim ama olumlu sonuc alamadim. Sanirim filamentten problem

Malesef herseyi denedim ama olumlu sonuc alamadim. Sanirim filamentten problem

Böyle durumlarda filament üreticisiyle iletişime geçildiği zaman bazen bizim aklımıza gelmeyen bir çözüm önerisi yapıyorlar. Eğer iletişime geçmediysen filament üreticisiyle iletişime geçersen en kötü eğer problemli bir üretim ise yenisini gönderebilirler diye düşünüyorum.

Yani doğrusu böyle durumlarda bazen yazı ile sizlere çözüm bulmak zor olabiliyor. Belki o filament benim elimde olsa bir şekilde ne yapar ne eder düzgün baskı almayı başarabilirim ama uzaktan yetersiz kalabiliyoruz.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri