Selamlar p1s kullanıyorum ara ara Abs baskı alıyorum Abs baskıdan Pla filamente dönerken birkaç yerde soğuk cekme gibi birsey okudum bunun aslı astarı nedir tavsiyeniz varmıdır nasıl yapılır tesekkurler..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Öncelikle dönüş icin tesekkurler yok benim gordugum videoda abs den pla filamente gecerken(farklı baskı) abs yi upload yaptiginda icinda illa az da olsa abs kalıyor diyor ve siz sonra pla filamentle baslayin daha dusuc sicaklikta calisacagi icin abs kalıntısı kaldığını belirtti bu yuzden bi miktar abs filamentle pla yı takmadan soguk cekme yaptıktan sonra pla yı load etti
Selamlar p1s kullanıyorum ara ara Abs baskı alıyorum Abs baskıdan Pla filamente dönerken birkaç yerde soğuk cekme gibi birsey okudum bunun aslı astarı nedir tavsiyeniz varmıdır nasıl yapılır tesekkurler..
Öncelikle dönüş icin tesekkurler yok benim gordugum videoda abs den pla filamente gecerken(farklı baskı) abs yi upload yaptiginda icinda illa az da olsa abs kalıyor diyor ve siz sonra pla filamentle baslayin daha dusuc sicaklikta calisacagi icin abs kalıntısı kaldığını belirtti bu yuzden bi miktar abs filamentle pla yı takmadan soguk cekme yaptıktan sonra pla yı load ettiSorduğun soru şu şekilde mi ?
Tek bir model baskısında ABS ve PLA Filamenti kullanım mı ? yoksa ara ara değiştirip kullanman mı?
Eğer ara ara değiştirp kullanman ise bir problem olmaması lazım, zaten filament değişiminde otomatik içindekini akıtıyor. İkisinin baskı ayarları çok farklı nasıl ayarlarsan öyle basar. Eğer ikisini tek modelde kullanımını soruyorsun bu birazcık problemli.
ABS sıcağı sever, PLA ise çok sıcakta şişer nozulu tıkar. İkisinin tek modelde kullanması doğru değil zaten mantıklı hiç değil
Öncelikle dönüş icin tesekkurler yok benim gordugum videoda abs den pla filamente gecerken(farklı baskı) abs yi upload yaptiginda icinda illa az da olsa abs kalıyor diyor ve siz sonra pla filamentle baslayin daha dusuc sicaklikta calisacagi icin abs kalıntısı kaldığını belirtti bu yuzden bi miktar abs filamentle pla yı takmadan soguk cekme yaptıktan sonra pla yı load etti
Tesekkurler peki diger sorum ben abs baskıda tum heryer kapalı baskı alınır diye biliyorum sizin bir videonuz ust kapak acik abs baski aldiginizi gordum bu durum nedir aciklarmisinizDoğrusu böyle bir olay yaşamadık sürekli filament değiştiren biri olarak; Özellikle bambuda bunu yaşayacağını düşünmüyorum, çünkü filament temizlemede nozul içi tam temizlenir artık kalmıyor, diğer yazıcıları bilemem.
Tesekkurler peki diger sorum ben abs baskıda tum heryer kapalı baskı alınır diye biliyorum sizin bir videonuz ust kapak acik abs baski aldiginizi gordum bu durum nedir aciklarmisiniz
evet kapalı olması lazım, yanlış hatırlıyor olabilir misin ? o durum PLA baskılar için, ABS de ben full kapatıyorum
9.dakikada parcayi cikartirkan yazicinin ust standi cam kapagi kaldirmak icin oldugunu dusundum o yuzden oyle sandim tesekkurler
Hemşeri ile karşılaşmak güzel bilgi icin tesekkurlerTek modelde (çıktıda) kullanmazsan sorun olmaz.
Yazıcı üzerinden filament değiştirmeyi de kullanırsan bir problem yaşanmaz.
Sadece İzmit'te bu aralar gündüzler çok sıcak, geceler ise soğuk olduğu için kabin sıcaklığına dikkat etmen yeterli.
Son bir istek yazici bakim araligi ve nasil yapilacagi seklinde bir video paylasmanizi temenni ederimhiç dikkat etmemişimyok normalde kapalı olması lazım. Ben onu havalandırmayı PLA baskılar için yaptım, çok sıcakta PLA şiştiği için nozulu tıkıyordu o yüzden öyle kullandım. Bu videoda gözden kaçmış normalde üst ön kapatıyorum komple.
Son bir istek yazici bakim araligi ve nasil yapilacagi seklinde bir video paylasmanizi temenni ederimtum bilgiler icin tesekkurler