Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 3d yazıcı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sirius7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin

sirius7

Kayıtlı Kullanıcı
hocam merhabalar herkese bir tavsiye istiyorum.3D yazıcı alıcam figür basmak için hobi amaçlı fakat figür için sla almak gerekiyormuş normal filament ile olanlar katman katman oluyormuş.Aklımda renkli yazıcı almak vardı crealiy k1 combo veya anyubic kobra s1 combo almayı düşünüyordum ama bu sla işi aklımı çok karıştırdı sla ile tek renk basıp boyanıyormuş veya filamentli renkli basıp zımpara yapılıyormuş öyle kötümü olurmu olmaz mı anlayamadım. 40.000 bütçem var renkli filamentmi almak mantıklı yoksa sla ile bir şey mi değerli önerirlerinizi bekliyorum teşekkürler. (sadece figür için kullanıcam)

Çözüldü 3d yazıcı

Dostum selamlar;

Odağın hedefin Figür basmak ise evet kullanman gereken SLA "reçineli" yazıcı. Çünkü micron değerlerde detaylı ve kusursuz bir baskı alabiliyorsun. Renk olayı için; eğer figür basacaksan boya işini öğrenmen lazım. SLA ile aldığın baskılarda zımpara yapman gerekmiyor. Doğrudan bu ürünlere boya uygulayabilirsin. Zımpara tamamen katman izlerini yok etmek için kullanılır.

Özellikle bunu ticari olarak düşünüyorsan kesinlikle ve kesinlikle SLA yazıcı. FDM ile yapacağın figürü göreceği değer ile SLA yazıcıdan yaptığın figürü değeri çok farklı oluyor "malum kalite ve detay baskısı"

Birazcık uğraştıran bir sistem SLA yazıcı ama sonuçları gördüğünde verdiğin emeğe değer olduğunu anlıyorsun.

Son olarak FDM yazıcı alacaksan...
Dostum selamlar;

Odağın hedefin Figür basmak ise evet kullanman gereken SLA "reçineli" yazıcı. Çünkü micron değerlerde detaylı ve kusursuz bir baskı alabiliyorsun. Renk olayı için; eğer figür basacaksan boya işini öğrenmen lazım. SLA ile aldığın baskılarda zımpara yapman gerekmiyor. Doğrudan bu ürünlere boya uygulayabilirsin. Zımpara tamamen katman izlerini yok etmek için kullanılır.

Özellikle bunu ticari olarak düşünüyorsan kesinlikle ve kesinlikle SLA yazıcı. FDM ile yapacağın figürü göreceği değer ile SLA yazıcıdan yaptığın figürü değeri çok farklı oluyor "malum kalite ve detay baskısı"

Birazcık uğraştıran bir sistem SLA yazıcı ama sonuçları gördüğünde verdiğin emeğe değer olduğunu anlıyorsun.

Son olarak FDM yazıcı alacaksan belirlediğin bütçe ile doğrudan Bambu Lab P1S combo al sorun yaşama ama SLA yazıcıda fikrim aynı.

Çözüm

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri