Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

3D Yazıcı önerisi

diwoen

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Merhabalar,
3D yazıcı işiyle 4 sene önce ender 3 v2 ile başladım başka işle uğraştığımdan bir sinirle satıp 2 ay önce Ender 3 S1 ile yeniden bu deneyime katıldım. Yetersiz geldiğini ve baskı sürelerinin çok uzun olduğundan dolayısıyla Bambu Lab A1 Combo almaya karar verdim. İnternette araştırmalarıma dayanaraktan daha az sorunlu olduğunu hatta temiz kullanılmaması durumunda 1500+ saat üzerinde problem yaşattığını duydum. Bu duyumlar doğru mu yazıcı gerçekten bahsedildiği gibi mi? Önerir misiniz acaba? Creality markası beni soğuttu muhtemelen başladığım giriş seviyesi yazıcıdan kaynaklı ama fikirlerinizede açığım. Aynı zamanda model üretip satma hedefim var biraz çevrem mevcut. F/P anlamında bana tıkanma sorunu, yapışma sorunu, veya oluşabilecek sorunlara maruz bırakmayacak filament önerisi de yapar mısınız? Hakan hocam youtube'dan buldum forumunuzu selamlar.

aleyküm selam, bizim erişebileceğimiz markalar arasında bu işin vakkosu Bambu Lab, benim gözümde bu konu tartışmaya kapalı :)

A1 ve P1S serisi farkı açık kasa kapalı kasa olmaları. Motorlar aynı, yazılımda zaten aynı.

Bütçeye göre seçenek olacaksa elbette A1 güzel başlangıç olur. Yazıcılarda problem 2 türlü.

1- Donanımsal
2- Baskısal problemler.

Donanımsal problemler hangi yazıcı olursa olsun garanti kapsamında olduğu için burada ayrım yapmak olmaz hepsini aynı sınıfa koyabiliriz.
Baskısal problemler ise; bugün en kullanırsanız kullanın hepsinde problem yaşayacaksınız. Önemli olan kullanıcı az uğraştıracak konfor alanı yaratacak imkanı vermesi gerek. Bu yüzden en büyük etken yazılım devreye giriyor. Yazılımsal olarak + bunda donanımı eklerseniz Bambu Lab bu yüzden tartışmasız diyorum.

Bende bütçeden dolayı ve hiç bilgim olmadığı için başlangıç yazıcımı Elegoo Neptun 4 Pro ile yapmıştım. Allah var işimi gördü mü? fazlasıyla, olumlu tarafları var mıydı? elbette tartışmasız tamir etmeyi problemlerle uğraşmayı o cihazla öğrendim.

Daha sonra P1S geçiş yaptım ve o geçiş sonrası büyük bir konfor elde ettim. Sonrasında renkli baskı ihtiyaçım için A1 Combo satın aldım geçtiğimiz aylarda. Gayet stabil güzel bir kullanıcı olarak kafa rahat.

Geri