Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular 3D Yazıcı Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pozix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
🔹 Yazıcı Marka Model
Anycubic kobra s1
🔹 Kullanılan Filament
Petg
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Cura

Pozix

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni katıldım. Konu hakkında önceden açılmış konu var mı göremedim o yüzden açmak istedim. Varsa kusura bakmayın lütfen.
Daha önce anycubic i3 mega S kullandım uzun süre. Yazıcımı sattım. Yeni bir modele geçmek istiyorum. Kafamda iki model var. 1.si bambu lab a1 combo 2. Si anucubic kobra s1 combo.
Bambu kullanımı çok kolay ve kararlı yazılımı ile beni cezbediyor. Anycubic te kapalı olması derli toplu olması ve zaman zaman petg baskılar almam gerektiği için cazip geliyor. Birde anucubic te peşin fiyatına 9 taksit alabiliyorum. Bu da bebim için bir +

Bambu lab da otomatik kalibrasyon ve titreşim sönümleme gibi önemli artılar var. Ve anycubic e göre renkli baskıları daha hızlı alıyor. Ancak anucubic te özellikle petg baskılarda daha kararlı baskılar alabilirim diye düşünüyorum. Bütçem max 35 bin. Önerisi olan veya yol gösterecek olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. İyi forumlar dilerim.

Banbulab a1 de rahatlıkla petg baskı alabilirsin. Çok fazla stabil ve en az sorun sçıkaracak modellerden ilki diye bilirim kendi adıma. Kalibrasyon özellikleri oldukça ön planda bunun dışında yedek parça konusunda öok geniş bir alana sahip hatta bazı oem parçalar daha bile memnun ede biliyor. Yazılın tarafına gelince ise aslında kısıtlar mevcut en önemli eksilerinden biri bu bence. Anycubic görsel ve özellik açısından daha iyi duruyor ancak çok fazla sorun yaşattı lu ana kadar. Kalibrasyon hataları hotend sorunları gibi ve yedek parçalarına ulaşım biraz daha zor. A1 sorunsuzmu tabikide hayır ancak çözümleri daha hızlı ve net. Ayrıca A1 ortamda varmı yokmu belli değil sessizliği inanılmaz bir seviyede. Ben olsam eğer ikisi arasında kalsaydım A1 alırdım. Anycubic in sorunları biraz derin bahsettiğiniz modelde youtube da bir araştırmanızı öneririm.

Açık kasa için tercihim her zaman A1 olur. Bugün PETG ve alternatif kapalı kasam basabileceğin filamentler doğrusu açık kasada basanlar var, elbette önermiyoruz ama neticede yapılabiliyor "ABS, ASA vs vs"

Kapalı Kasa için yine söyleyeceğim P1S olur. Eğer combo arayışın yoksa o bütçe için kapalı kasa p1s için zorlayabilirsin belki ama bana kalırsa combo tercih et a1 al :) Diğer yazıcıların tek avantajı sadece fiyat. Bunun dışında gerçekten Bambu varken avantaj çok söz konusu olmuyor

Çok teşekkür ederim dostlar. Sanırım tercihimi a1 den yana kullanacağım. Çünkü combo almak istiyorum. Flament değiştirmekle uğraşmak istemiyorum. Kapalı kasa olması güzel olurdu ancak bambunun kapalı kasa fiyatlarına çıkamayacağım. Bir sonraki hedefte öyle birşey alırım artık

1,2 bin TL bütçe ayır git yazıcının içine girecek şekilde Pleksi kestir, kenarlardan L dirseklerle birleştir, ön kısmına 2 tane menteşe ekle kapak yap :) al sana kapalı kasa.

1,2 bin TL bütçe ayır git yazıcının içine girecek şekilde Pleksi kestir, kenarlardan L dirseklerle birleştir, ön kısmına 2 tane menteşe ekle kapak yap :) al sana kapalı kasa.
O zaman ısınma sorunu yaşamaz mıyım sonuçta soğutma sistemi kapalı kasa için uygun olmayacak :)

O zaman ısınma sorunu yaşamaz mıyım sonuçta soğutma sistemi kapalı kasa için uygun olmayacak :)

Bu dediğimi ASA, ABS baskı için kullanacaksın. Bunun için soğutmaya ihtiyaçımız yok tam tersi sıcaklığa ihtiyaç var. Zaten PLA gibi baskılarda kasanın kapaklarını açık bırakıyoruz, aksi halde fazla sıcaklıkta filament şişip tıkama yapabiliyor

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni katıldım. Konu hakkında önceden açılmış konu var mı göremedim o yüzden açmak istedim. Varsa kusura bakmayın lütfen.
Daha önce anycubic i3 mega S kullandım uzun süre. Yazıcımı sattım. Yeni bir modele geçmek istiyorum. Kafamda iki model var. 1.si bambu lab a1 combo 2. Si anucubic kobra s1 combo.
Bambu kullanımı çok kolay ve kararlı yazılımı ile beni cezbediyor. Anycubic te kapalı olması derli toplu olması ve zaman zaman petg baskılar almam gerektiği için cazip geliyor. Birde anucubic te peşin fiyatına 9 taksit alabiliyorum. Bu da bebim için bir +

Bambu lab da otomatik kalibrasyon ve titreşim sönümleme gibi önemli artılar var. Ve anycubic e göre renkli baskıları daha hızlı alıyor. Ancak anucubic te özellikle petg baskılarda daha kararlı baskılar alabilirim diye düşünüyorum. Bütçem max 35 bin. Önerisi olan veya yol gösterecek olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. İyi forumlar dilerim.
Yaklaşık 1 ay önce kullanmaya başladım. Kullanımı oldukça kolay. Kalibrasyon gibi konulardan pek anlamadığım için, her şeyi kendisinin halletmesi işimi çok kolaylaştırıyor. Sadece modeli alıp basıyorum, şu ana kadar da bir sorun yaşatmadı.

Ancak açık kasa olmasından dolayı, aynı odada uyurken motor ve fan sesi sorun yaratabiliyor. Ayrıca AMS Lite da açık bir model olduğu için, filamentlerimi gönül rahatlığıyla kutusundan çıkaramıyorum. Kuruyacak korkusu yaşıyorum. Filament fiyatları da ortada; Türk markaları bile 500-600 TL civarında. Açık alanda saklamak beni gerçekten tedirgin ediyor.

Bir diğer konu ise, Bambu Lab A1 açık bir yazıcı olduğu için AMS’yi üzerine koyamıyorum; çok fazla yer kaplıyor.

Tüm bunları göz önünde bulundurmanı öneririm tercih yaparken. Eğer ki ses ve alan sorunu seni çok zorlamayacaksa, benim tercihim A1 Combo almandan yana olurdu.

Sanırım genel olarak soruyorsun. anakart kısmındaki ısınma için. Doğru anladıysam evet o kısımlarda ısınma sorunu yaşarsın ama şu var bunu yapan öok kişi var araştırarak yaparsan doğru şekilde sorun yaşamazsın. Zaten sürekli yüksek ısı ve kapalı kabin çalışacaksan p1s ve üzeri modelleri tercih etmeni öneririm. Ama a1 de doğru işlemler yapıldığında p1s den farklı olmayacaktır.

Geri