Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

3D Rc Uçak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LaZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LaZ

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
2
Merhaba yakın zaman önce eclipson sitesinden Go 1 Wolf model uçağı indirip pla ile bastım uçak 3 sn sonra çakıldı ve paramparça tekrar asa filament ile basmak istiyorum ama acaba dikkat etmem gerek birşey var mı içine %3 veya 5 destek atsam motorunu da daha güçlü bir motor ile değiştirsem dayanıklı ve inişler de parçalanma yaşar mıyım? Birde v kuyruk arkadan itişli bir model gördüm internette acaba öyle birşey daha mı mantıklı ve ücretsiz bütün dosyalarını bulabilir miyim, elinde olan paylaşabilecek var mıdır acaba?

Selamlar

İnternette Ücretsiz yer alan uçak modellerin çoğu dengesiz ve uçuş için sağlıklı değil yani tasarımları hatalı. İyi bir tasarım bulmak zor, model tasarlayıp satan yerler mutlaka var. Bu konuyla birlikte Filament türü için kullanacağın tek filament ABS. Sebebi hafif olması. Elbette ASA filament tercih edersen güneş ışıklarından korur ama o kadar uzun süre havada olmayacağı için çokta önemli değil.

Şimdi düşüp kırılma olayı için; ne yaparsan yap bunun önüne geçilmeyecek. Kırılması doğal ama PLA kullanıp hızlı kırılması normal değil. Model uçakları 3D yazıcı ile basmanın mantığı şu;

Hızlı şekilde yedek parça tedariğini kendin yapıyor olman (kırılan parça)
Bununla birlikte maliyet en önemli etken.

Normal kompozit malzemelere göre 3D baskı ile yapılmış uçakları kıyasladığında kompozit daha sağlam ama onlarda kırılıyor. Güzel bir model belirleyip sağlıklı dengeli uçuyor ise o modelin, kanat, kuyruk vs kısımlarını yedekleyip uçuş yapmak daha sağlıklı olur.

Y
Selamlar

İnternette Ücretsiz yer alan uçak modellerin çoğu dengesiz ve uçuş için sağlıklı değil yani tasarımları hatalı. İyi bir tasarım bulmak zor, model tasarlayıp satan yerler mutlaka var. Bu konuyla birlikte Filament türü için kullanacağın tek filament ABS. Sebebi hafif olması. Elbette ASA filament tercih edersen güneş ışıklarından korur ama o kadar uzun süre havada olmayacağı için çokta önemli değil.

Şimdi düşüp kırılma olayı için; ne yaparsan yap bunun önüne geçilmeyecek. Kırılması doğal ama PLA kullanıp hızlı kırılması normal değil. Model uçakları 3D yazıcı ile basmanın mantığı şu;

Hızlı şekilde yedek parça tedariğini kendin yapıyor olman (kırılan parça)
Bununla birlikte maliyet en önemli etken.

Normal kompozit malzemelere göre 3D baskı ile yapılmış uçakları kıyasladığında kompozit daha sağlam ama onlarda kırılıyor. Güzel bir model belirleyip sağlıklı dengeli uçuyor ise o modelin, kanat, kuyruk vs kısımlarını yedekleyip uçuş yapmak daha sağlıklı olur.
Youtube da sizin basmış olduğunuz uçak var acaba dosyalarını paylaşabilir misiniz?

Y

Youtube da sizin basmış olduğunuz uçak var acaba dosyalarını paylaşabilir misiniz?

onları sonrasında açıklamıştım başarısız oldu diye, dediğim gibi bende denemeyle öğrendim. Ücretsiz dosyaların tasarımları hatalı diye. Yine ekleyeyim.

Tek katman duvarlı asa ve pla baskı arasında dayanıklılık farkı çok olur mu peki
onları sonrasında açıklamıştım başarısız oldu diye, dediğim gibi bende denemeyle öğrendim. Ücretsiz dosyaların tasarımları hatalı diye. Yine ekleyeyim.

Tek katman duvarlı asa ve pla baskı arasında dayanıklılık farkı çok olur mu peki

ASA filament PLA göre daha kuvvetli dayanıklı normal şartlarda. Mevzu tek duvar ve ince bir yapı olunca bir tık sıkıntı oluyor ne kullanırsan kullan

İlk uçuşlarda acemiliği atana kadar otopilot kullanabilirsiniz..

Geri