Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 3D BASKI KOPMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pozedion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab P1S Combo 3D Yazıcı
🔹 Kullanılan Filament
Robonio PLA Plus Filament Kırmızı 1.75mm 1000gr
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

pozedion

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
4
basım sırasında model havada ucusuyordu sebebi ne olabilir acaba neyi hatalı yapmış olabilirim.
1763897392270.webp

Çözüldü 3D BASKI KOPMASI

doğrusu net bir cevabı yok, çok basit gece bende aynısını yaşadım bir baskıda iptal edip tekrar verdim bastı. Bu tarz şeyler olabiliyor, anlık belki yazılımsal en ufak bir hata buna neden olabilir veya o an filament kaynaklıda olabilir.

Dikkat etmen gereken tablanın temizliği ve baskı ayarlarını kontrol etmen bir eksik var mı yok mu diye, hazır ayar kullanıyorsan sorun yok zaten, tekrar dene
sorunu cözdüm gibi. problem flament markasında.
Robonio PLA Plus Filament Kar beyaz 1.75mm 1000gr
bu ikisi modelin ortasında parcalanıyor. neden bılmıyorum

Creality Hyper PLA Altın Filament 1.75mm 1000gr taktım sorun kalmadı
Robonio PLA Plus Filament Siyah 1.75mm 1000gr bunda da sorun yok...
doğrusu net bir cevabı yok, çok basit gece bende aynısını yaşadım bir baskıda iptal edip tekrar verdim bastı. Bu tarz şeyler olabiliyor, anlık belki yazılımsal en ufak bir hata buna neden olabilir veya o an filament kaynaklıda olabilir.

Dikkat etmen gereken tablanın temizliği ve baskı ayarlarını kontrol etmen bir eksik var mı yok mu diye, hazır ayar kullanıyorsan sorun yok zaten, tekrar dene

sorunu cözdüm gibi. problem flament markasında.
Robonio PLA Plus Filament Kar beyaz 1.75mm 1000gr
bu ikisi modelin ortasında parcalanıyor. neden bılmıyorum

Creality Hyper PLA Altın Filament 1.75mm 1000gr taktım sorun kalmadı
Robonio PLA Plus Filament Siyah 1.75mm 1000gr bunda da sorun yok ama neden dıger 2 sınde var anlamadım

diğer acmadıgım paket Robonio PLA Plus flamentlerı ıade edıcem rıske gırmek ıstemıyorum onun yerıne
Porima PLA Premium Filament ve Porima Tough PLA Filament sip geçicem

Çözüm
aslında çözmek yerine sorun tespiti yapmışınız, o vakit şöyle yapabilir misiniz?

Açık olan problemli gördüğünüz filament için aşağıya ekleyeceğim profil ayarını yapıp bu ayarlarda baskı almayı dener misiniz? ismine takılmayın ayarları kullanın direk.

sonuçları bekliyor olacağım.

aslında çözmek yerine sorun tespiti yapmışınız, o vakit şöyle yapabilir misiniz?

Açık olan problemli gördüğünüz filament için aşağıya ekleyeceğim profil ayarını yapıp bu ayarlarda baskı almayı dener misiniz? ismine takılmayın ayarları kullanın direk.

sonuçları bekliyor olacağım.
zaten bu ayarları kullanıyordum. firma ile konuştum iade almayı kabul ettiler. porima marka sipariş geçtim.

Geri